Đorđe Ivanović (© Star sport)
Đorđe Ivanović (© Star sport)

Fudbal života Đorđa Ivanovića: Dao ga i u derbiju, ide po titulu, prvi je strelac lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 19:03

Olimpija tukla Maribor i razliku smanjila samo na bod

Izgleda da je Đorđe Ivanović morao da napusti Partizan, pa da procveta. Čim je otišao iz Humske 1, nekadašnji kapiten Spartaka je podsetio na igrača kakav je bio u Subotici. Lider tima, čovek odluke! I opet je potvrdio da je letos povukao ispravan potez, pošto je bio najzaslužnji za pobedu Olimpije u derbiju 15. kola Prve lige Slovenije nad najvećim rivalom, Mariborom – 2:0.

Snažan otisak na travi stadiona „Stožice“ ostavio je 25-godišnji krilni napadač, postigao je vodeći i učestvovao u akciji za drugi pogodak, za trijumf kojim se u Ljubljančani primakli lideru na bod zaostatka i nagovestili borbu za titulu koja im je izmakla u foto-finišu minulog šampionata.

Izabrane vesti

Sve zahvaljujući Ivanoviću. U 22. minutu lansirao ga je Mihail Cimamacov, momak iz Vukovara demonstrirao brzinske sposobnosti, obišao golmana Juga i potvrdio da ume da igra derbije. I u prvom krugu šampionata bio je strelac protiv Maribora, u remiju u Ljudskom vrtu (1:1).

Za razliku od tog meča, Olimpija je sad uzela sva tri boda. U 68. minutu Jan Andrejašić je pokrenuo akciju, Ivanović pucao u dalji ugao, golman gostiju odbio loptu na nogu Andresa Vombergara, da bi i drugi napadač Olimpije bio neumoljiv.

Junak meča je, ipak, Đorđe Ivanović. Možda i jedan od najboljih igrača u Sloveniji u ovom trenutku. Otkako je prešao među Zmajčeke – i to kao deo rate za transfer Makija Banjaka u Partizan – dao je devet i namestio dva gola. Od tih devet preciznih hitaca, osam je u prvenstvu, dovoljnih za deobu prvog mesta liste strelaca, sa Nardinom Mulahusejnovićem iz Kopra.



tagovi

Đorđe IvanovićOlimpija Ljubljana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara