Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Čelsija razmišljaju o odlasku, ali ima i dobrih vesti: Prodaja se nastavlja, Najki ne odustaje

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.03.22. | 09:20

Teška vremena za Plavce i sve koji vole klub, ali nazire se svetlo na kraju tunela

Crne dane proživljava jedan od najvećih engleskih klubova. Aktuelni prvak Evrope je pod sankcijama nakon odluke britanskih vlasti da zamrznu kompletnu imovinu vlasnika fudbalskog kluba Čelsi Romana Abramoviča. Zabranjeno mu je u startu bilo i da proda klub, a zbog novonastale situacije navodno su igrači počeli da razmišljaju o odlasku, pa čak i da preduzimaju određene korake po tom pitanju. Ugledni Atletik je ipak preneo i par dobrih vesti za Plavce. Vlada Velike Britanije je dozvolila prodaju, dok je proizvođač sportske opreme Najki odlučio da ostane uz klub u teškim trenucima.

Smenjuju se informacije iz sata u sat, uglavnom sa negativnom konotacijom po londonski klub. Poslednju je preneo britanski Telegraf, koji tvrdi da fudbaleri tima sa Stamford Bridža sa svojim agentima i najboljim advokatima traže načine da raskinu saradnju sa Čelsijem.

Izabrane vesti

Procena je da Plavci mesečno izdvajaju oko 33.460.000 evra na plate igrača, ali da klub zbog uvedenih sankcija i zamrzavanja kreditnih kartica u rezervi ima "svega" 20.310.000. Sve što se događa nateralo je igrače na razmišljanje, a jedna od opcija za prevremeni rastanak sa Čelsijem je da u naredna dva meseca ostanu bez primanja i potom zatraže raskid ugovora sa 15-dnevnim otkaznim rokom. Druga je da izađu na sud sa nadom da će biti presuđeno u njihovu korist zbog situacije u kojoj se našao Abramovič.

Podsetimo da je timu iz glavnog grada Engleske uvedene i zabrana kupovine i prodaje igrača, kao i produžavanja ugovora, te i da defanzivcima Antoniju Ridigeru, Andreasu Kristensenu i kapitenu Sezaru Aspilikueti saradnje ističu na kraju sezone.

Pojavile su se i spekulacije da bi Mančester Junajted mogao da iskoristi situaciju na Bridžu i u svoje redove preseli trenera londonske ekipe Tomasa Tuhela. Poznato je da će Đavoli na leto zaposliti novog šefa struke, dok će se Ralf Rangnik, koji trenutno obavlja tu funkciju, preseliti na poziciju savetnika za fudbalska pitanja. Mediji sa Ostrva su sabrali dva i dva i zaključili da bi Rangnik mogao da ubedi zemljaka da mu se pridruži na Stamford Bridžu. Ipak, iskusni stručnjak je demantovao pomenute glasine.

"Nema nikakvog smisla razmišljati ili spekulisati o tome. Da, Tomas Tuhel je vrhunski trener i poznajem ga dobro. Bio je moj igrač u Ulmu, prvi trenerski posao dobio u Štutgartu kada sam ja bio glavni trener. Svi to znamo, ali on je šef struke Čelsija, koji je trenutno treći i bori se u Ligi šampiona. Nema smisla spekulisati o tome da bi na leto mogao da bude kandidat za trenersku poziciju ovde, samo zato što postoje problemi oko vlasništva tog kluba", rekao je Rangnik.

Britanski mediji su istakli da postoji i bojazan da Čelsi ne završi tekuću sezonu. Zbog zamrzavanja klupskih računa i izdavanja posebne licence ima pravo da izdvoji oko 600.000 evra za organizovanje utakmica na svom stadionu, a dosad ga je to koštalo oko 1.200.000. Takođe je pitanje i kako će putovati na gostovanja, pošto mu je dozvoljeno da potroši 24.000 evra za utakmice na strani, pa se u pitanje dovodi i da li bi imao dovoljno novca za gorivo?!

Kompanija "Three" koja svoj logo ističe na prednjoj strani dresa je do daljnjeg pauzirala sponzorski ugovor vredan 50.000.000 evra godišnje, ali dobra vest je da nisu svi sponzori odustali. Atletik saznaje da je Najki spreman da ispoštuje 15-godišnju saradnju potpisanu 2016. godine, tešku preko 1.000.000.000 evra, odnosno 71.690.000 po sezoni.

Optimizam uliva i poslednja informacija Atletika koji tvrdi da je britanska Vlada postigla dogovor sa Rejn Grupom (američka banka koja upravlja prodajom kluba) oko nastavka prodaje. Dato je zeleno svetlo da se proces nastavi, a veruje se da bi Čelsi novog vlasnika mogao da dobije za četiri do šest sedmica. Zvanična ponuda za kupovinu još uvek ne postoji, naglašava ugledni list. Naravno, jedini uslov da se prodaja kompletira je da Roman Abramovič dokaže da neće ostvariti nikakav profit.

Kako bilo, alarmi su i dalje upaljeni na Stamford Bridžu, ali nove informacije ukazuju da bi Čelsi u skorijoj budućnosti mogao da ugleda svetlo na kraju tunela.


tagovi

ČelsiRoman AbramovičTomas TuhelCezar AspilikuetaAntonio RidigerAndreas Kristensen

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara