Dinamo Zagreb (©Reuters)
Dinamo Zagreb (©Reuters)

Hrvatska: Istra osokoljena pobedom u Kupu želi da pomrsi račune i Modrima

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 15:40

Trijumfom nad Rijekom, ekipa iz Pule izborila plasman u finale Kupa Hrvatske, pa će pokušati da priredi i iznenađenje u 29. kolu HNL-a

Dinamo je odigrao maestralnu sezonu u Ligi Evrope, ali ipak nije mogao dalje od Viljareala. Pre samo par dana doživeo je poraz na Madrigalu i takmičenje završio u četvrtfinalu, pa se sada okreće obavezama u domaćim takmičenjima. Ekipu Damira Krznara očekuje duel sa Istrom na Maksimiru (19.05), koja je sredinom nedelje trijumfom nad Rijekom u Puli izvojevala plasman u finale Kupa Hrvatske. Predstojeći duel mogao bi da bude i uvertira u samu završnicu kupa, kako se u drugom polufinalu sastaju Dinamo i Gorica.

19.05: (1,28) Dinamo Zagreb (5,00) Istra (10,0)

Izabrane vesti

Zagrepčani su seriji od 10 mečeva bez poraza u takmičenjima na tlu Hrvatske. Tekući mesec su ipak počeli remijem sa Šibenikom, usledio je prvi poraz od Viljareala na evrosceni, a potom i pobeda nad Lokomotivom. Zauzimaju drugo mesto na tabeli HNL-a, sa bodom i dve utakmice manje od vodećeg Osijeka. Jasno, trijumf protiv Istre je imperativ, kako bi se Modri vratili na vrh.

Istra sa druge strane ne može da se pohvali dobrim rezultatima u prvenstvu, iako je u Kupu stigla do samog finala. U seriji je od tri utakmice bez trijumfa u ligi i zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa četiri boda i utakmicom više od Lokomotive. Trener Danijel Jumić veruje da sa novom energijom posle trijumfa nad Rijekom njegovi puleni mogu do rezultata u Zagrebu.

"Svesni smo kvaliteta Dinama i njegove veličine, ali i naših sposobnosti i mogućnosti, naše volje da napravimo dobar rezultat u nedelju. Sigurno nam je ova pobeda i prolazak u finale kupa dala novu energiju i verujem da ćemo biti na nivou da napravimo što bolji rezultat", prenosi Germanijak.

U redovima Istre ove sezone na pozajmici iz Mančester junajteda nastupa mladi velški fudbaler Dilan Levit, koji takođe veruje da njegova ekipa može da iznenadi favorita.

"Sutra ćemo svi dati sve od sebe kao što smo dali na utakmici Kupa. Bez obzira protiv kojeg tima igramo, ulazimo snažno u utakmicu, imamo visoka očekivanja i visoke standarde. Verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i postići pozitivan rezultat".

Predstojeći duel biće četvrti između ovih ekipa u tekućoj sezoni. Dinamo je u minula tri duela upisao pobede uz sedam postignutih i nijedan primljen pogodak.

HRVATSKA - 29. KOLO

Nedelja

19.05: (1,28) Dinamo Zagreb (5,00) Istra (10,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

HNLDinamo ZagrebIstra 1961Hrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara