Fudbaleri Zvezde i Spartaka rekli "ne" nasilju nad ženama

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 16:27

Crveno-beli i Subotičani izašli na meč sa crvenom tačkom na obrazu, čime su se uključili u globalnu inicijativu za podizanje svesti o ovom problemu

Otvori oči, prijavi nasilje, uglas poručuju sportisti i druge poznate ličnosti u kampanji koju kompanija Mozzart realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije. Partner od starta bio je i FK Crvena zvezda, na čelu sa prvim promoterom akcije Milanom Borjanom, a crveno-beli su se i ove godine priključili brojnim aktivnostima u cilju podizanja svesti o ovom problemu.

Na meč 18. kola domaćeg šampionata, fudbaleri srpskog šampiona, ali i Spartaka iz Subotice su izašli sa crvenom tačkom na obrazu, baš kao i prvotimci Radničkog 1923 i Napretka dan ranije u Kragujevcu.

Izabrane vesti

Radi se o globalnoj inicijativi koja je krenula iz Serije A, kada su Ronaldo, Ibrahimović i druge zvezde na ovaj način poslale poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo. Ovog vikenda se akcija proširila i na superligaške terene, a tokom 16 dana aktivizma (25. novembar – 10. decembar) mnoge poznate ličnosti će crvenom tačkom poručiti: “Nemoj da ti obraz crveni”:



Više od 650 sportista je prethodnih sezona nosilo majice sa ovom porukom, a među njima su i trener Crvene zvezde Dejan Stanković, golman Milan Borjan, košarkaši i fudbaleri Srbije, a sada i prvotimci Zvezde, Spartaka, Radničkog 1923, Napretka, članovi stručnih štabova, pa i sudije…


Podsetimo, crveno-beli su u saradnji sa ekskluzivnim beting partnerom nekoliko puta posetili Sigurne kuće u Srbiji. Tokom 16 dana aktivizma, od 25. novembra do 10. decembra, kompanija Mozzart za svaki odigran tiket na kome se nalazi barem jedan par sa ženskim timovima, uvećava fond za pomoć insitucijama koji brinu o ženama žrtvama nasilja.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara