Klade se na mladost
Klade se na mladost

Fudbalska pijaca sa aknama na licu

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.08.20. | 20:52

Najveći evropski klubovi se klade na mlade talente ovog leta

Kai Haverc, Lautaro Martinez, Džejdon Sančo, Timo Verner, Liroj Sane, Eduardo Kamavinga, Feran Tores, Ašraf Hakimi, Erik Garsija, Viktor Osimen... To su imena koja ste ovog leta mogli mnogo puta da čujete kada je transfer-pijaca u pitanju. To su najtraženiji igrači ovog leta, prvog u korona virus eri. A svi oni zajedno imaju prosečno 20,9 godina. Akne na licu nisu nikada bile tako cenjene, piše Marka i time na simpatičan način ukazuje da je mladost baš na ceni.

Trend je jasan: najbolji evropski klubovi se klade na mlade igrače.

Izabrane vesti

Klubovi se generalno vode istim, ili sličnim, idejama: gledaju fudbalere koji su na margini da uđu u elitni fudbal. I na njima pokušavaju da se ograde za budućnost, a mogu tada i da zarade od dalje prodaje. Ni fudbal nije pobegao od posledica krize. Pa i klubovi posluju u tom smeru.

Od fudbalera iznad, nek i dalje ne znaju koje će boje nositi sledeće sezone, dok su drugi prešli u nove sredine. To je slučaj sa Vernerom (24) koji je otišao u Čelsi, Saneom (24) u Bajern, Feranom Toresom (20) u Mančester Siti, Ašrafom Hakimijem (21) u Inter i Viktorom Osimenom (21) u Napoli. Odlazak Artura Mela iz Barselone u Juventus takođe može da se doda na ovu listu.

Zanimljivo je da je Barsa u tom slučaju išla protiv generalne ideje i dovela 30-godišnjeg Miralema Pjanića, a Juventus je upravo uradio ovo što je u trendu, umesto Pjanića doveo je 23-godišnjeg Artura.

VERNER, SANE, SANČO, HAVERC... IZMEĐU NEMAČKE I ENGLESKE


Saobraćaj između ove dve zemlje je zakrčen u poslednjim sedmicama, piše Marka, i stavlja u prvi plan odlazak Vernera u Čelsi.

Nemci su "odgovorili" dovođenjem Sanea koji je zvezdano pojačanje Bajerna iz Minhena. Dva različita puta za dva nemačka igrača koja imaju isti broj godina - 24. I obojica su plaćena za otprilike isti novac - oko 50.000.000 evra.

Kai Haverc je još jedna velika nada nemačkog fudbala, a mogao bi da deli svlačionicu sa Vernerom sledeće sezone. Plejmejker Bajera iz Leverkuzena čeka da vidi kako će se odviti pregovori između dva kluba. On već ima dogovor sa Čelsijem. Čeka se reč Leverkuzena.

Aspirindžije nisu uspele da se kvalifikuju za Ligu šampiona, a mladi Haverc bi putem Vernera. U snažniji Čelsijev projekat. Plavci bi se rado opkladili na ovog mladog, talentovanog igrača.

Ako za Bundesligu nije dovoljno "bolno" što je ostala bez Vernera i Haverca, uskoro bi moglo to da se dogodi i sa još jednim, ističemo - mladim, fudbalerom. Džejdon Sančo je u pitanju naravno i kao što znate kuva se njegov transfer u Mančester Junajted.

Kada pominjemo Dortmund, treba istaći da je ta ekipa već dovela Džada Belingema, momka koji ima samo 17 godina, pa je to još jedna potvrda da su se najjače evropske ekipe strogo usmerile ka dovođenju mladih talenata. On je stigao iz Birmingema. Opet iz Engleske u Nemačku.

Ako smo rekli da fudbalsko tržište "ima akne" zbog mladosti, onda su transferi između klubova iz pomenute dve zemlje još nešto na šta treba obratiti pažnju.

LAUTARO, HAKIMI, TONALI, OSIMEN...


Inter iz Milana je i dalje jedan od velikih učesnika Merkata. Inter je doveo Hakimija za 40.000.000 evra, a meta je i Tonali. Za oko 35.000.000 evra. Opet, radi se o momcima koji imaju 21 i 20 godina.

Trend koji je uočila Marka je i ovde "ispoštovan". Kao i kada je Lautaro Martinez u pitanju, momak koga žarko želi Barselona. Naravno, u pitanju je igrač koji ima samo 22 godine.

Šta tek reći za Napoli koji dovođenjem Osimena za oko 70.000.000 evra oborio klupski rekord. Naravno, ovaj napadač ima samo 21 godinu. I došao je iz Lila u Napulj.

KAMAVINGA I REAL, TRANSFER TORESA...


Liga 1 gubi dosta zvezda, ali to je i normalno jer se igrači koji se dobro pokažu sele u jače i platežno moćnije klubove. Tim putem bi mogao i Eduardo Kamavinga iz Rena u Real Madrid. Da li treba reći da se radi o momku koji ima samo 17 godina?!

Pisali smo već o tome da je Mančester Siti završio pojačanje u vidu Ferana Toresa iz Valensije, a taj momak ima samo 20 godina.

Barselona traži štopere, naravno mlade, kako bi se osigurala za budućnost, a jedno od imena je i Erik Garsija koji je sa 16 otišao iz Barse, a mogao bi da se vrati sa 19. Trenutno nosi dres Mančester Sitija.

Ako ne bude on, kako piše Marka, onda će opcija biti Pau Tores iz Viljareala. Momak od 23 godine.

Lista koju je napravila Marka deluje beskrajno, a čak tu nema aždaja poput Kilijana Mbapea ili Erlinga Halanda koji imaju 21, odnosno 20 godina.


tagovi

Kai HavercErik GarsijaLetnji prelazni rok 2020Lautaro MartinezTimo VernerLeroj SaneEduardo KamavingaAšraf HakimiViktor Osimen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara