Posle poraza (©Reuters)
Posle poraza (©Reuters)

Fudbalska polemika Konseisaa i Artete: Oni su želeli da igraju, mi smo želeli da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 09:13

I o faulovima i kako ih "zloupotrebljavati"...

Mikel Arteta će moći da se pohvali posedom od 62 odsto, ali Serž Konseisao će moći da mu odgovori podatkom da Arsenal za sve to vreme nije uputio nijedan šut u okvir protivičkog gola. Arteta će onda reći da su sudije previše tolerisale trikove Portovih igrača, Konseisao će podsetiti da su gosti bili tvrđi i napravili 22 faula naspram svega 14 njegovih igrača.

U stvari, Konseisao ne mora ni to, jer na semaforu je na kraju pisalo – 1:0 za Porto. Posledica Galenovog gola u četvrtom minutu sudijske nadoknade. I pre svega Konseisaovog plana koji se nimalo nije dopao Arteti, a koji se sastojao od toga da se Portovi igrači na svaki pa i najmanji kontakt bacaju na zemlju kao da ih je grom udario.

Izabrane vesti

Takav je bar Artetin utisak bio.

Porto je defanzivno vrlo dobro organizovan. I sve vreme ti kvare ritam. Takođe, bilo je 35 ili 37 faulova tokom utakmice. Čini mi se da nije dobro što su sudije to dopustile, svaki put kada bismo ih dotakli svirali su faul. Ali dobro, tek smo na poluvremenu, a sada znamo šta da očekujemo“,uzjogunio se Arsenalov šef struke posle minimalnog poraza na stadionu Dragao.

Ali prevario se ako je pomislio da je iznervirao kolegu iz protivničkog tabora. Konseisao smireno odgovara na otrovne strelice mnogo čuvenijeg kolege.

To je njegov pogled na igru. Oni su želeli da igraju, mi smo želeli da pobedimo. Kao polaznik Gvardioline škole fudbala u Barseloni sigurno da trener protivničke ekipe misli da je posed lopte najbolji način da se stigne do pobee, ali to zavisi i od toga kakav tim imate na raspolaganju i šta radite sa loptom. U ovoj utakmici, mi smo bili opasniji tim“, rekao je Konseisao.

Tu sad Arteta može da prigovori, jer ni Porto nije baš bio opasan tim. U stvari, nije to baš bila opasna utakmica, koliko šahovska partija. Pa opet, da li je njegov tim bio naivan?

Ako nam nisu ama baš ništa napravili za 94 minuta igre onda je to možda malo surovo reći. To je bila samo poslednja lopta. Rezultat ije pravedan, ali platili smo cenu jedne greške“.

Nije čak bila ni greška koliko savršen udarac Galena. Ili kako je to rekao Deklan Rajs u „alanfordovskom maniru“...

Ako nećeš da pobediš, bar nemoj da izgubiš! Rezultat je 0:0, pogledaš na sat, vidiš da je proteklo 93 minuta. Morali smo da budemo malo pametniji na kraju. Nismo i dobili smo po zubima“.

Zato ovo i jeste osmina finala Lige šampiona. Tamo igraju samo najbolji, a Porto svakako jeste u evropskom vrhu. No, revanš tek sledi, a neće Arsenal tek tako odustati od četvrtfinala.


tagovi

Mikel ArtetaSeržo KonseisaoPortoArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara