©AFP
©AFP

Fudbalska romantika na Poljudu: Kalinić se vratio u Split po titulu, plata - jedan evro

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 18:07

Napadač ponovo u dresu Hajduka

Trećeg dana 2024. godine fudbaleri Hajduka iz Splita su počeli pripreme za prolećni deo sezone, a vest da je Mislav Karoglan okupio raspoložive snage ostala je u senci povratka Nikole Kalinića u klub i odluke čuvenog fudbalera da do kraja sezone igra za tim u kojem je ponikao uz mesečna primanja od samo jednog evra.

Napadač bogate biografije nesvakidašnjim potezom potvrdio je da fudbalska romantika postoji i odlučio da krug zatvori na Poljudu sa kojeg je i krenuo put koji ga je između ostalog vodio kroz Blekbern, Milan, Fjorentinu, Romu, Atletkio Madrid i Veronu.

Izabrane vesti

Iskusni ofanzivac u redove Splićana se vratio posle višemesečne pauze usled povrede i treći put zadužio dres Hajduka. U tim čije je mlaže kategorije prošao Kalinić je stigao početkom 2022. godine, ali je usled povrede tačku na pomenutu epizodu stavio minulog leta.

Centarfor je tokom novembra ponovo stupio u kontakt sa trenerom Mislavom Karoglanom i sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom. Već tada su dve strane našle zajednički jezik pa je utanačen plan po kojem je Kalinić do okupljanja radio individualno kako bi se u željenoj formi priključio saigračima već na početku 2024. godine.

Želja napadača da pomogne klubu na najbolji način je oslikana kroz podatak da je sa Splićanima dogovorio saradnju do kraja sezone uz mesečna primanja od samo jednog evra što je potvrdio i Nikoličius.

"Kada su u pitanju finansije, to je bio najlakši dogovor za tri godine koliko sam u Hajduku. Dogovorili smo platu od jednog evra. Kalinić želi da pomogne klubu i da osvoji titulu, to je jedini motiv zbog kojeg se vratio", naveo je sportski direktor kluba iz Splita.

Hajduk je poslednji put osvojio šampionat Hrvatske u sezoni 2004/05, a u aktuelnoj sezoni nalazi se na čelu tabelesa 41 bodom, šest više od Rijeke koja ima i utakmicu zaostatka, dok je Dinamo sa dve utakmice manje skupio 34 boda.

Kalinić, koji je stasao u Hajduku, Poljud je napustio 2009. godine kada je prodat Blekbernu za 7.000.000 evra, a poslednju inostranu epizodu imao je u Veroni iz koje se pre dve godine vratio u Hrvatsku.


tagovi

Nikola KalinićNikola Kalinić fudbalerHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara