Alvaro Morata (©Reuters)
Alvaro Morata (©Reuters)

Furija ide na Mundijal, Morata u finišu overio Šveđane; Ibra bodičekom na Aspilkuetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 23:56

Golom napadača Juventusa, četiri minuta pre kraja, Španija slavila u Sevilji sa 1:0 i zadržala prvo mesto. Skandinavci moraju u baraž

Sve što su Šveđani gradili u prethodnih šest kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru naredne godine, prosuli su za tri dana. Imali su Skandinavci dva boda više od čete Luisa Enrikea, ali su poraženi u četvrtak u Batumiju od Gruzije (0:2), pa im je za direktan plasman bila potrebna pobeda u Sevilji.

Španije nije dozvolila iznenađenje pred svojim navijačima u Andaluziji, slavila je sa 1:0 i overila plasman na Mundijal u Katar.

Izabrane vesti

Vicešampion Lige nacije je bio bolji, i bod mu je odgovarao, ali sve dileme oko pobednika rešio je Alvaro Morata, četiri minuta pre kraja. Dani Olmo je je ispalio bombu sa oko 20 metara, lopta je pogodila prečku, odbila se u polje, a najspretniji je bio napadač Juventusa. On je prihvatio loptu i lako ubacio u mrežu gostiju.

Španije je tokom celog meča kontrolisala igru iu rezultat. Koliko su Zlatan Ibrahimović i drugovi bili inferiorni govori podatak da nijednom nisu uspeli da priprete neocenjenm golmanu domaćeg selekcije Unaiji Simonu, čuvaru mreže Atletik Bilbaoo. Nisu ni Španci imali mnogo prilika, igralo se tvrdo, oprezno od strane domaćeg tima.

Zlatan Ibrahimović se neslavno vratio u selekciju Švedske. Ništa mu nije polazilo od noge u prethodne dve utakmcie. U finišu meča je nesportski posle gužve uleteo u stilu hokejaša bodičekom na igrača Čelsija Aspilkueti. Sudije to nisu videle, pa je prišao bez kartona.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU - POSLEDNJE KOLO

GRUPA B

Nedelja

Španija - Švedska 1:0 (0:0)

/Morata 86/

Grčka - Tzv. Kosovo 1:1 (1:0)

/Masuras 44 - Rahmani 76/



tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeAlvaro MorataKvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.Zlatan Ibrahimovićfudbalska reprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara