Fudbaleri Španije (©Reuters)
Fudbaleri Španije (©Reuters)

Furija ide na titulu, Švajcarska mora da padne u Bazelu

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 12:20

Ukoliko slave protiv fenjeraša Grupe 4, ekipe Luisa Enrikea bila bi na pragu plasman na završni turnir Lige nacija

Do kraja grupne faze Lige nacija ostalo su još dva kola, a Španci su u Grupi 4 A divizije prvi favoriti da se nađu na završnom turniru takmičenje pod okriljem UEFA. Četa selektora Luisa Enrikea ima sedam bodova, jedan više od Nemaca pred gostovanje Švajcarskoj u Bazelu na Sankt Jakob parku u subotu (20.45)

Sajdžije su razočarale u ovom ciklusu, imaju samo dva boda i bez šanse su za prvo mesto. Španci bi u slučaju trijumfa protiv Švajcaraca i sa bodom u utorak u Sevilji protiv Nemačke izborili prvo mesto. U prvom odmeravanju snaga ove dve selekcije prošlog meseca u Madridu reprzentacija sa Iberijskog poluostrva je slavila sa 1:0 golom napadača Sosijedada Mikela Ojarazabala.

Izabrane vesti

Selektor Furije Luis Enrike u prethodnim proverama nije zvao nijednog igrača madridskog Atletika, ali sada se setio Jorgandžija. Debi u dresu Španije mogao bi da ima Markos Ljorente, koji je u odličnoj formi na početku nove sezone. Poziv je opet dobio i kapiten Atletika Koke, kao i nekadašnji igrač tima s Metropolitana Alvaro Morata. Napadač Juventusa proigrao je u redovima Stare dame. On menja fudbalera Lidsa Rodriga Morena, koji je zaražen virusom korona.

Ovoga puta poziv nisu dobili Dani Sebaljos iz Arsenala, dok je povređenog Danija Karvahala menja igrač Napolija Fabijan Ruiz. Takođe, nema ni letošnjeg pojačanja Liverpula iz minhenskog Bajerna Tijaga Alkantare. Iskusnog vezistu muči povreda članka od dolaska na Enfild.

Švajcarska nije pobedila na poslednjih šest utakmica, dok Španija ne zna za trijumf već dva meča. Poslednje tri utakmice Španaca i Švajcaraca završene su tipom 0-2 gola. Motiv je na strani Španije koja želi da se plasira na završni turnir Lige nacija i da se bori za titulu u ovom takmičenju koje je premijerno osvojila Portugalija.

"Švajcarska je tim koji napada. Očekujem vrlo sličan meč onome koji smo videli u Madridu. Kao tim Švajcarcka je jedan od najboljih timova u Evropi. Jedan od timova koji puno radi na terenu, nema slabosti. Mnogo nam je trebalo truda da ih pobedimo. Švajcarsi su četvrti u grupi, ali i dalje mogu biti prvi“, oprezan je Enrike pred duel u Bazelu.

Nekadašnji trener Rome i Barsleone nije želeo da otkrije kom napadaču će da pruži šansu.

"Moj izbor zavisi od forme, protivnika, ideje. Nema fiksne devetke ili lažne devetke“, istakao je selektor Španaca.

Napadač Juventusa Alvaro Morata mogao bi da počne meč u Bazelu, a blizu startne postave je i strelac gola u prvom odmeravanju snaga ove dve selekcije u Ligi nacija Mikel Ojarazabal.

Selektor Švajcarske Vladimir Petković nema mnogo problema oko tima. Očekuje se da će u startnoj postavi da se nađu vezisti Arsenala i Liverpula Granit Džaka i Džerdan Šaćiri. U napadu društvo Harisu Seferoviću trebalo bi da pravi fudbaler zagrebačkog Dinama Mario Gavranović. On je prošlog meseca Nemačkoj dao dva gola.

Španija je samo jednom poražena od Švajcarske na 21 meču, a i taj poraz neuspeh doneo je sreću Furiji. Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine Španci su počeli porazom, ali su na kraju stigli do titule šampiona planete posle gola Inijeste Holandiji u finišu produžetka. Furija ima 17 pobeda protiv današnjeg rivala, a tri meča su završena bez pobednika.

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA - 5. KOLO

Subota

GRUPA 3

20.45: (2,50) Portugalija (3,20) Francuska (2,95)

20.45: (2,75) Švedska (3,05) Hrvatska (2,75)

GRUPA 4

20.45: (1,30) Nemačka (6,00) Ukrajina (10,0)

20.45: (3,90) Švajcarska (3,45) Španija (1,98)

Nedelja

GRUPA 1

18.00: (1,40) Holandija (4,50) Bosna i Hercegovina (8,50)

20.45: (1,73) Italija (3,50) Poljska (5,30)

GRUPA 2

20.45: (2,45) Belgija (3,30) Engleska (2,95)

20.45: (1,33) Danska (5,00) Island (10,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Španijereprezentacija ŠvajcarskeLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara