Foto. Reuters
Foto. Reuters

Furija Rafa Mir: Za minut doneo produžetak, pa demolirao Obalu Slonovače

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 12:41

Španija u produžetku savladala afričkog predstavnika (5:2), rezervista junak utakmice

Požrtvovana igra Obale Slonovače stavila je na ozbiljne muke Špance koji su dva puta bili u situaciji da jure gol zaostatka, međutim slavlje afričkog predstavnika pokvario je Rafael Mir koji je posle samo minuta na terenu doneo produžetak Španiji, a potom sa još dva gola u dodatnih pola sata igre potpisao ubedljivo slavlje Crvene furije (5:2).

Pogodak Bailija nakon kornera 11. minutu potvrdio je da Španija neće imati lak posao na putu do polufinala, međutim odgovor u vidu gola Danija Olma u 30. minutu, posle nespretne reakcije odbrane, bio je dovoljan da rivali izjednačeni odu na odmor.

Izabrane vesti

Rezultat postavljen posle pola sata igre bio je na snazi do sudijske nadoknade, odnosno 91. minuta i pogotka Gardela sa levog boka za vođstvo Obale Slonovače. Siguran udarac kapitena afričkog predstavnika bio je povod da selektor Fuente ukaže šansu Miru, a samo minut nakon ulaska u igru fudbaler Vulvsa pogotkom je obezbedio produćetak Crvenoj furiji.

Motivisani raspletom u sudijskoj nadoknadi Španci su agilno otvorili dodatnih 30 minuta, a inicijativa je rezultirala penalom koji je u 98. minutu realizovao Ojrazabal. Gol napadača Real Sosijedada slomio je u potpunosti otpor rivala, što je iskoristio Mir da sa još dva pogotka potopi sve lađe fudbalera Obale Slonovače.

Španija će u borbi za finale odmeriti snage sa boljim iz susreta Japan - Novi Zeland koji je u toku.

OLIMPIJSKE IGRE - četvrtfinale

Španija - Obala Slonovače 2:2 (1:1) posle produžetaka 3:2

/Olmo 30, Mir 90+3, 117, 120, Ojarzabal 98p - Baili 10, Gradel 90+1/

Japan - Novi Zeland u toku

Brazil - Egipat u toku

Južna koreja - Meksiko u toku


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeObala SlonovačeŠpanijaOlimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara