Nikola Furtula u dresu Spartaka (©MN Press)
Nikola Furtula u dresu Spartaka (©MN Press)

Furtula pokušava da postigne gol i na šestoj uzastopnoj utakmici

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 10:40

Kolubara će dočekati Tekstilac ove nedelje od 17 časova u jednom od derbija 26. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Interesantna utakmica 26. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije igra se ove nedelje od 17 časova u Lazarevcu. Kolubara će posle 1:4 protiv OFK Beograda probati da se iskupi svojim navijačima u duelu sa Tekstilcem iz Odžaka.

Dakle, posle (neuspešnog) okršaja sa liderom ovog takmičenja izabranike Save Šašića očekuje susret sa drugoplasiranom ekipom. Tekstilac će posle ovog kola svakako ostati na toj drugoj poziciji koja vodi direktno u Mozzart Bet Superligu, samo što danas ima priliku da poveća razliku u odnosu na najbližeg pratioca Inđiju.

Izabrane vesti

Sremci su u subotu razočarali na svom terenu, izgubili su od Metalca sa 1:0 golom Stefana Ilića u 78. minutu. Sada Tekstilac može da im pobegne na +5 ukoliko zabeleži pobedu u Lazarevcu.

Kolubara i dalje važi za kandidata za promociju, iako trenutno uopšte ni nije na poziciji koja vodi u plej-of. Deveta je na tabeli sa 35 bodova, jednim manje od OFK Vršca. Ipak, poraz od OFK Beograda je jedini ovog proleća, Kolubara je savladala Radnički Novi Beograd (4:0), RFK Novi Sad (2:0) i Grafičar (1:0), a remizirala je sa Dubočicom (1:1), tako da može da se konstatuje da je u dobroj formi.


17.00: (2,45) Kolubara (3,00) Tekstilac (2,95)


Kao zvezda tima definitivno se u prolećnoj polusezoni iskristalisao Nikola Furtula. Momak koji je u januaru stigao iz RFK Novog Sada je postigao po gol na svakoj od prvih pet utakmica u dresu Kolubare. Samo protiv Dubočice iz penala, sve ostale je dao iz igre.

Tokom jeseni je za Kanarince dao još pet golova, tako da je sada sa zbirno deset pogodaka 26-godišnji centarfor drugi strelac lige. Jedini bolji od nekadašnjeg omladinca Vojvodine je Karikari Kvaku iz Jedinstva sa 11 golova.

Furtuli je Kolubara već deveti različiti klub u seniorskoj karijeri. Krenuo je od ČSK Čelareva, a zatim je redom igrao za BSK Borču, Radnički iz Sombora, Bečej, Hajduk iz Kule, subotički Spartak, Metalac i od prošlog leta za RFK.

Sada će pred sobom Furtula da ima najbolju odbranu Mozzart Bet Prve lige. Tekstilac je od početka sezone primio samo 14 golova, tri manje od Smedereva, a pet od OFK Beograda. Ovog proleća bedem tima iz Odžaka nisu uspeli da slome Dubočica (0:0), RFK (0:1) i OFK Bograd (0:1), Grafičar je dao Tekstilcu dva gola (2:2), a Inđija jedan (1:2).

U prvoj polusezoni sredinom oktobra Kolubara je kao gost savladala Tekstilac sa 1:0, autogolom Miloša Zličića u prvom poluvremenu.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 26. KOLO

Subota

Inđija - Metalac 0:1 (0:0)

/Ilić 78/

OFK Vršac - Dubočica 0:0

Mačva - Radnički NB 3:0 (1:0)

/Ristivojević 13, Radunović 60, Mijailović 68/

Sloboda Užice - Jedinstvo Ub 1:0 (1:0)

/Đukić 43/

Nedelja

15.00: (1,50) Mladost GAT (3,60) RFK Novi Sad (7,25)

17.00: (2,45) Kolubara (3,00) Tekstilac (2,95)

Utorak

15.00: Radnički Sremska Mitrovica – OFK Beograd

15.00: Smederevo – Grafičar

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeNikola FurtulaKolubara LazarevacTekstilac Odžaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara