Gabigol slavi gol (©Reuters)
Gabigol slavi gol (©Reuters)

Gabigol postao Flamengov najbolji strelac u 21. veku, sad juri Zika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 05:07

Nepune tri sezone trebalo mu je da izjednači rekord

Nema slučajno Gabrijel Barbosa nadimak Gabigol.

Tek su mu 24 godine i igra treću sezonu u dresu Flamenga, a već je postao najbolji strelac slavnog kluba u 21. veku. Tačnije, izjednačio se sa Renatom Abreuom, ali u značajno kraćem periodu. Od dolaska u klub 2019. iz Intera - koji ga je prethodno slao na pozajmice u Benfiku i Santos - odigrao je 105 utakmica i dao 73 gola. Bivši vezista je do pomenute brojke pogodaka stigao kroz 271 utakmicu. Doduše, reč je o centralnom veznom igraču...

Izabrane vesti

Nema sumnje da će Gabigol brzo pomeriti granicu rekorda, do kog je stigao s dva gola protiv Madureire u šampionatu Karioka. Deluje da su crveno-crni imali šuterski trening na gostovanju u Volta Redondi, pošto su već do poluvremena vodili 4:0. Na kraju - 5:1, a pored Barbose u strelce su se upisali još Žerson i De Arasketa, dok je gol za domaći tim dao Luiz Paulo.

Flamengo se ovom pobedom vratio na prvo mesto koje deli sa Volta Redondom, pošto oba tima posle osam kola imaju 19 bodova. Madureira je ostala na 11. Ovo je ekipi uskusnog 62-godišnjaka Alfreda Sampaja bio prvi poraz.

Što se tiče Gabigola, ako i ove sezone nastavi u golgeterskom ritmu iz prethodne dve, mogao bi lako da dostigne i prestigne čuvenog Zika, koji je sa 16 golova najblji strelac Flamenga u Kopa Libertadoresu. Barbosa je trenutno na 11. U prvoj sezoni po dolasku u klub dao je 43 gola u 59 nastupa, a u drugoj 27 u 43.

Nema sumnje da je reč o sjajnog golgeteru, mada se u Evropi nije snašao. Za Inter je odigrao tek 10 utakmica i jednom se upisao u strelce, dok je za Benfiku u pet nastupa pogodio takođe samo jednom. S obzirom na to da 30. avgusta puni tek 25 godina, nije kasno da ponovo pokuša u nekoj od najboljih evropskih liga.


tagovi

FlamengoBrazilGabrijel Barbosa Gabigol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara