Gabrijel Barbosa (Foto: Reuters)
Gabrijel Barbosa (Foto: Reuters)

Gabigol sa kreča srušio Vasko i pogurao Flamengo ka finalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 03:11

Clássico dos Milhões pripao najpopularnijem klubu u zemlji

Polufinale šampionata Karioka očekivano nam je donelo i jedan od najvećih derbija brazilskog fudbala. Sudar gradskih rivala iz Rio de Žaneira, poznatiji pod nazivom Clássico dos Milhões, u kojem su po 414. put snage odmerili Flamengo i Vasko da Gama. Rubronegri su kao gosti slavili i napravili veliki korak ka plasmanu u finale, gde će se sastati sa boljim iz dvomeča između još dva kluba iz Rija Fluminensea i Botafoga - 1:0.

Flamengo može i da izgubi minimalnim rezultatom na svom stadionu u revanšu i plasira se u finale. Razlog je bolji učinak u ligaškom delu šampionata. Sasvim je jasno da je objektivno kvalitetniji tim iz Rija na pragu borbe za trofej.

Izabrane vesti

Osetila se razlika u milionima, u sudaru koji se i naziva Derbijem miliona. Flamengo je skuplji i kvalitetniji tim, jedan od najboljih u Brazilu, dok je Vasko daleko od slavnih dana, pa će i ove godine igrati Seriju B.

Pružili su Moreplovci dobar otpor, ali je razlika bila primetna tokom čitavih 90 minuta. Nije domaćin imao snage i energije da se nosi sa četom Paula Souze, koja je daleko jednostavnije stvarala prilike, pa je i pravo čudo da nije upisala ubedljiviji trijumf. Statistika ne oslikava najbolje odnos snaga na terenu, jer je Flamengo na kraju imao samo šut više, ali su gosti bili daleko opasniji i konkretniji. Vasko u prvom poluvremenu nije uspeo da uputi nijedan, u drugom se daleko više trudio, ali uglavnom jalovo.

Gol odluke pao je u 42. minutu, kada je najbolji strelac gostiju Gabrijel Gabigol Barbosa precizno izveo najstrožu kaznu. Veliku šansu da overi trijumf je u smiraj susreta propustio Marinjo, kada se lopta iznenada stvorila ispred njega na samo par metara od protivničkog gola. Imao je vremena i da se namesti na šut, ali je veoma loše zahvatio loptu i poslao je daleko pored gola. Neće ga ipak taj promašaj koštati, jer je Flamengo zadržao minimalnu prednost i slavio.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – POLUFINALE PLEJ-OF (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Vasko - Flamengo 0:1 (0:1)

/Gabigol 42/

Ponedeljak

23.55: (3,10) Botafogo (3,00) Fluminense (2,35)

***kvote su podložne promenama

TABELA POSLE LIGAŠKOG DELA SEZONE



tagovi

Gabrijel Barbosa GabigolFlamengoVasko da GamaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara