Foto: Starsport
Foto: Starsport

Gabon stao uz Kangu i demantovao optužbe iz Konga

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.05.21. | 12:18

Pažnja oko slučaja Zvezdinog ofanzivca ne jenjava

Fudbalski savez Gabona, nakon optužbi iz Konga, poslao je Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) svoju verziju činjenica vezanih za slučaj Gelora Kange.

Savez ove afričke države izneo je dokaze u svoju korist i u vidu zvaničnog dopisa obrazložio stav u slučaju ofanzivca koji je optužen za promenu identiteta, datuma i mesta rođenja.

Izabrane vesti

"Ovaj kratki odgovor doneo je sve 'nepobitne i formalne dokaze' o sportskoj karijeri u klubovima i podobnosti igrača Guelora Kange Kakua u nacionalnoj selekciji Gabona, u skladu sa regulatornim odredbama države i Građanskim zakonikom Gabona, čime se demantuju svi 'lažni' navodi, bez dokaza, Fudbalskog saveza Konga o navodnoj krađi identiteta, falsifikovanju i prevari Gabona za njegovog igrača Guelora Kangu", navedeno je u saop[tenju koje je potpisao predsednik FS Gabona.

Ofanzivac Crvene zvezde i reprezentativac Gabona, našao se pred optužbama da je promenio identitet, datum i mesto rođenja, a ukoliko bi se ove tvrdnje ispostavile kao istinite Gabon bi bio eliminisan sa Kupa afričkih nacija na koji se kvalifikovao, dok bi izvesno kazna očekivala i Kangu.

"Savez Gabona veruje Afričkoj fudbalskoj konfederaciji i nada se fer pleju s obzirom na to da je Gabon pošteno i na terenu izborio mesto na Kupu Afričkih Nacija", stoji u zaključku saopštenja poslatog iz Konga na adresu čelne fudbalske institucije u Africi.




tagovi

Gelor KangaDR KongoGabonAfrikaKup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara