Gabrijel Žezus pokerom golova bacio Halandu rukavice u lice! Ovo je već šampionski Siti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.04.22. | 17:52

Građani deklasirali Votford, Njukasl protiv Noriča demonstrirao sjajnu formu

Bavili su se prethodnih dana ostrvski mediji sudbinom Gabrijela Žezusa u Mančester Sitiju. Pisali o gotovo sigurnoj prodaji brazilskog napadača, posebno ako Građane u letnjem prelaznom roku pojača Erling Haland. Govorilo se o Arsenalu kao mogućoj desitaciji, ali je Žezus na današnjem meču protiv Votforda (5:1), pokazao da neće tako lako prepustiti svoje mesto na Etihadu. Brazilac je pokerom golova, ubedljivo najboljim učinkom u karijeri, bacio rukavicu u lice Halandu. Bio je Žezus pogonsko gorivo Mančester Sitija koji je odigrao šampionski meč i napravio mali korak u trci sa Liverpulom.

Mučio se Gabrijel Žezus u ovoj sezoni, bio često u senci drugih asova Pepa Gvardiole, ali je danas rešio da nadoknadi propušteno. Do danas je postigao tri gola u Premijer Ligi (na 23 utakmice), a protiv Votforda mu je bilo dovoljno 49 minuta da postigne četiri pogotka. Impresivno!

Izabrane vesti

Znalo se i pre utakmice da će Votford teško sačuvbati živu glavu na Etihadu. Međutim, gosti su prelako potpisali kapitulaciju. Sve je počelo u četvrtom minutu kada je Gabijel Žezus nagovestio veliki dan. Bila je to klasična Sitijeva akcija. Na levom boku Zinčenko je napravio višak, a na njegov centaršut reagovao je brazilski napadač i samo postavio nogu. Neuhvatljiv je bio Žezus za odbranu Votforda, kao i kompletan Siti. Teško su gosti dolazili do vazduha, nisu imali snage da razmene po tri pasa, pa su ponovco kažnjeni. I opet u režiji Gabijela Žezusa. I opet su igrači Mančester Sitija dugo kombinovali, asistent je bio Kevin De Brujne. Žezus je ovog puta pogodio glavom.

Ni kada je Kamara smanjio ubrzo rezultat pitanje pobednika se praktično nije postavljalo. Siti je bombardovao rivala iz svih pozicija. Raširili su teren Gvardiolini učenici i preko Rodrija postavili stvari na svoje mesto.

U drugom poluvremenu Siti je smanjio gas, ali jedan momak je imao neograničeni motiv. Da pokaže da je spreman da i u budućnosti bude jedan od prvih Gvardiolinih izbora.

Brazilac je do het-trika stigao pogotkom iz penala. Odličan učinak zaokružio je u 53. minutu opet na asistenciju Kevina De Brujnea. Grizao je usne Ro Hodžson, jer su, u tom trenutku, bili ispunjeni brojni uslovi da Votford doživi jedan od najtežih poraza u istoriji Premijer Lige. Međutim, na njegovu sreću Siti je stao.

Dok je Gabijel Žezus rešetao u Mančesteru, drugi Brazilac je blistao u Noriču, potvrdivši odličnu formu Njukasla (3:0). I Žoelinton je ove sezone prošao kroz špalir brojnih kritika i frustracije. Nije mogao da se potvrdi kao napadač, ali su mu u Njuklasu pronašli pravu ulogu. Do ovog popodneva je postigao dva gola, protiv Noriča još toliko. Skandalozno je reagovala odbrana Noriča u 31. minutu, ali je Žoelinton odlično sačekao loptu na drugoj stativi i potom poslao neodbranjivu dijagonalu u suprotan ugao. Bili su na gol liniji igrači Noriča – nisu mogli da reaguju.

Šest minuta kasnije glavni posao obavio je Marfi. Pobegao je odbrani Noriča i potom nesebično poslužio Žoleintona. Da sve bude u znaku Brazilaca potrudio se Bruno Gimaraeš.

 PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Subota

Arsenal - Mančester Junajted 3:1 (2:1)

/Tavareš 3, Saka 32pen, Džaka 70 - Ronaldo 34/

Lester - Aston Vila 0:0

Mančester Siti - Votford 5:1 (3:1)

/Žezus 4, 23, 49 pen, 53, Rodri 34 - Kamara 28/

Norič - Njukasl 0:3 (0:2)

/Žoelinton 35 i 41, Gimaraeš 49/

18.30: (4,50) Brentford (3,70) Totenhem (1,87)

Nedelja

15.00: (2,25) Brajton (3,30) Sautempton (3,60)

15.00: (2,75) Barnli (3,05) Vulverhempton (3,00)

15.00: (1,58) Čelsi (4,20) Vest Hem (6,50)

17.30: (1,23) Liverpul (7,00) Everton (14,0)

Ponedeljak

21.00: (2,10) Kristal Palas (3,50) Lids (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Gabrijel ŽezusPep GvardiolaŽoelinton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara