Gaćinović otišao iz Novog Pazara

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 17:08

Iskusni strateg iz prvatnih razloga napustio stadion kraj Jošanice

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Fudbalska bomba kraj Jošanice... Kao grom iz vedra neba ojeknula je vest da trener Vladimir Gaćinović napušta klupu Novog Pazara. Dešava se to u trenutku kada popularni kolektiv sa 26 bodova drži petu poziciju u Mozzart Bet Superligi vrednu izlaska na evroscenu.

Izabrane vesti

Novopazarci su se tim povodom oglasili kratkim saopštenjem na klupskoj internet stranici, u kojem se navodi da je Gaćinović podneo zahtev da se ugovor raskine.

"Trener Vladimir Gaćinović iz razloga privatne prirode i potrebe da bude u Novom Sadu, zamolio nas je raskinemo ugovor, koji je bio zaključen na godinu dana. S obzirom na veliki doprinos i odlične rezultate koje je Novi Pazar ostvario pod njepovim vođstvom, klub je odlučio da izađe u susret treneru. Iako je ovo neuobičajena, a istovremeno nezazhvalna situacija za klub, trener Gacinović je ostavio toliko dubok trag u našem gradu, pa bi svaka druga odluka bila neljudska", poručuju Pazarci.

Saopštenje se završava rečenicom koja ipak nagoveštava skori ponovni spoj.

"Pred nastavak prolećnog dela prvenstva postoji realna mogućnost da se saradnja Novog Pazara i trenera Gacinovica nastavi. Maeastro uz tebe smo, čekamo te nazad u tvoj Pazar", ističu Pazarci.

Vladimir Gaćinović stigao je letos u Novi Pazar, posle odlaska Tomislava Sivića. Sa ekipom je tokom jeseni ostvario osam pobeda, dva remija i pet poraza, a u jednom trenutku držao je i čelnu poziciju na tabeli.

U poslednjoj utakmici na klupi Plavih, pred 5.000 gledalaca u Novom Pazaru, Gaćinovićev tim je odigrao je nereženo sa Vojvodinom (1:1).

Gaćinović je na klupu Novog Pazara seo 4. juna ove godine i ekipu je do sada vodio na ukupno 15 utakmica sa skorom od osam pobeda, dva remija i pet poraza, od čega su tri doživljena u prva tri kola Mozzart Bet Superlige. Pazarci na vrhuncu forme bili početkom septembra, kada su napravili seriju od sedam pboeda i derbi sa Crvenom zvezdom 11. septembra čekali sa prve pozicije na tabeli.


tagovi

Vladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara