Gaćinović zvanično u Napretku: Kruševac je grad fudbala, žal ako ne vratimo publiku na stadion

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.11.23. | 16:23

Iskusni stručnjak potpisao saradnju sa Čarapanima

(Od dopisnika Mozzart sporta iz Kruševca)

Bivši strateg Leotara, Spartaka, Radničkog iz Niša, Novog Pazara, Dečića i Železničara, Vladimir Gaćinović, ozvaničio je danas povratak u Mozzart Bet Superligu. Nova destinacija mu je Napredak, trenutno četrnaestoplasirni klub srpske elite, koji je u pretprošlom kolu raskinuo ugovor sa dotadašnjim šefom struke, Draganom Perišićem.

Izabrane vesti

Već posle meča protiv Javora, koji je sa klupe vodio sportski direktor, Mladen Dodić, bilo je jasno da je veći deo taktike spremao upravo Vladimir Gaćinović. Napredak je u Ivanjici slavio sa 2:0, a potom prošao i u osmini finala Kupa, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u Užicu u meču protiv Slobode (0:0, 5:4). Ni na tom susretu iskusni stručnjak nije sedeo na klupi, ali je uživo gledao današnje pulene.

"Novi šef je posmatrao utakmicu, tako da je ovo danas samo ozvaničenje već nastale saradnje. Mi smo prethodno morali da reagujemo, jer nismo imali adekvatne rezultate. Opredelili smo se za kvalitet i iskustvo, za trenera koji se već dokazao u našem šampionatu, i sigurno da će njegov karakter, posvećenost i sportski bonton doprineti da naša ekipa izvuče maksimum. Svesni smo da imamo dosta problema u igri, ali Gaćinović je, kako je sam rekao, uvek išao težim putem, kroz njega se i dokazao. Novom šefu želim da se saradnja nastavi i posle kraja ugovora", reči su Mladena Dodića, ponovo "samo" sportskog direktora Čarapana na promociji novog stručnog štaba pod Bagdalom.

Vladimir Gaćinović na konferenciji nije krio ni zadovoljstvo ni delikatnost situacije u trenutku kada dolazi u Lazarev grad.

"Izuzetna mi je čast što sam došao u Napredak, jer to nije običan klub, on ima svoju težinu, istoriju i visok rejting šire od srpskog fudbala. Nisam se nijednog trenutka dvoumio da li ću doći, bez obzira na stanje koje zahteva rudarski posao. Žao mi je što fizički nisam bio prisutan prethodnih sedam dana, ali sam bio u svim ostalim segmentima i u stalnom kontaktu sa Mladenom Dodićem. Posebno mi je drago što je ekipa dobro odreagovala u prethodne dve utakmice", počeo je prvu konferenciju kao šef struke Napretka, Vladimir Gaćinović.

Situacija je, sem na tabeli, mogla da bude povoljnija i što se rostera tiče, ali, kako nijedna muka ne ide sama, prekaljenog stratega očekuje još zahtevniji posao pod Bagdalom.

"Razočaran sam zbog zdravstvenog biltena i mislim da ćemo zbog njega imati problema do kraja polusezone. Ipak, navikao sam da se susrećem sa teškim situacijama u karijeri i siguran sam da ćemo naći način da izađemo iz sive zone. Kruševac je grad fudbala i žao bi mi bilo da ne vratimo navijače na stadion, jer oni zaslužuju Napredak koji se bori za vrh."

Premijeru sa novim bojama Gaćinović će imati u ponedeljak, kada u Kruševac stiže IMT.

"Mnogo je lakše kada sklapate mozaik od početka priprema nego kada uđete u već građen sistem. Imamo puno problema i obaveza, ali moramo da donosimo samo prave odluke. IMT odlično poznajem, jer je sa Železničarom, gde sam bio prethodne sezone, bio glavni kandidat za ulazak u najjači rang. Igraju kvalitetan i prepoznatljiv fubal, ali naći ćemo recept za tu utakmicu", uvereva Gaćinović.

U stručnom štabu Kruševljana još dva nova lica, a šef struke Napretka je iskoristio priliku da ih predstavi na pravi način.

"Radi se o kvalitetnim saradnicima, mojim vernim pratiocima. Prvi asistent je Branko Savić, koji je bio sa mnom u mnogim prošlim klubovima, a većina ga pamti iz dresa Partizana, dok će kondicioni trener biti Filip Jorgić, sa kojim sam sarađivao u Novom Pazaru."

Kruševljani su protiv Javora upisali tek treći trijumf u šampionatu i nalazi se na dva boda od poslednjeg mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige, ali i na jedan manje od za tri pozicije bolje plasiranog niškog Radničkog.


tagovi

Vladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara