Dragan Radojičić sa igračima Voše (© Star sport)
Dragan Radojičić sa igračima Voše (© Star sport)

Gaga Radojičić: Konkurentni smo Partizanu, pokazaćemo to u polufinalu kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.04.22. | 15:18

„Uzdam se samo u svoj tim i ne želim da zavisimo od drugih ekipa“, kaže trener Vojvodine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle serije loših rezultata, novosadska Stara dama konačno se trgla i pronašla pobednički ritam u završnici sezone. Posle eliminacije Rada u Kupu Srbije, Lale su u prvenstvu savladale Proleter (2:1), zatim i plej-of otvorili trijumfom nad Napretkom (2:0) pre tri dana na „Karađorđu“.

Izabrane vesti

Nema vremena za predah, naredni ispit u borbi za mesto koje vodi u Evropu izabranici Dragana Radojičića polažu u četvrtak na krovu Tržnog centra „Stadion“ protiv Voždovca.

Šef stručnog štaba Stare dame Dragan Radojičić poručio je da Lale očekuje nezgodno gostovanje, ali da veruje u nastavak pobedničkog niza.

Očekuje nas izuzetno teška utakmica, Voždovac je uigran na svom terenu, pravi problem svakoj ekipi. Uz poštovanje prema protivniku i izdanjima na veštačkoj travi, ulazimo u meč sa velikim ambicijama. Kolega Aleksandar Linta je nagovestio otvorenu igru, što i nama odgovara. Imaćemo i nekih taktičkih promena u sastavu, mislim da sam našao pravo rešenje za ovaj meč, iako su svi igrači u konkurenciji. Značajno smo podgli samopouzdanje pobedom nad Napretkom. Očekujem efikasnu igru sa obe strane, najavljujemo golove i mi i oni. Nadam se da ćemo biti bolji, barem za jedan gol... Ako bude 3:2 za nas, ne bih se bunio. Želimo da se domognemo četvrtog mesta i trenutno razmišljamo samo o ovoj utakmici“, kazao je Radojičić.

Superliga Srbije, četvrtak, 19.05: (2,45) Voždovac (3,20) Vojvodina (3,00)

Zadovoljan je pobedničkom serijom, ali poručuje da Voša ne sme da stane.

„Ne obraćam pažnju na statističke podatke, ali neko mi je rekao da je Vojvodina poslednji put vezala tri pobede juna prošle godine. To nam godi i sigurno nam je poraslo samopouzdanje. Mnogo mi je lakše sad posle mesec dana rada sa momcima, postali smo konkurentiji i dao sam šansu nekim igračima koji nisu igrali mnogo. Moram voditi računa i o rotaciji, ali nastojim da uvek izađe na teren ekipa koja je u tom trenutku najspremnija i koja će krenuti energično po pobedu. Kod mene ne važi pravilo da se ne menja sastav koji je dobio utakmicu već sve zavisi od potivnika do protivnika. Pobedili smo tri utakmice zaredom, ali ne želimo da stanemo već da nastavimo u tom ritmu“.

Ukoliko Zvezda opravda ulogu favorita protiv TSC-a, Voša bi pobedom nad Voždovcem mogla da preuzme četvrto mesto.

Ne bih želeo da komentarišem utakmice drugih timova, niti očekujem da mi neko drugi donese plasman. Uzdam se samo u svoju ekipu, želim da zavisimo isključivo od sebe. Sad smo u toj poziciji. Neukusno je da komentarišem naše konkurenate za Evropu, igraćemo svi između sebe. Mi smo malo ispred Radničkog iz Niša i Voždovca, da do kraja moramo biti fokusirani isključivo na sebe“.

Voša će u polufinalu Kupa gostovati Partizanu. Radojičić se osvrnuo se na pisanja beogradskih medija, koji u finalu predviđaju večiti derbi.

Mogu oni to da najavljuju, ali mi smo prepreka, kao što je i Novi Pazar. Polufinale se igra na jedan meč, sve je moguće. Znam da Partizan dugo nije izgubio utakmicu na svom terenu u srpskim okvirtima, ali sigurno ćete i u tom susretu videti Vojvodinu bez kalkulacija. Nadam se samo da ćemo biti svi zdravi i spremni za taj dan. Oba beogradska kluba jesu favoriti, samo na papiru. Međutim, dok sam ja tu Vojvodina se sigurno neće predati protiv bilo kog protivnika. Nisam posebno ni reagovao taj žreb, jer smo znali da ćemo verovatno igrati protiv Zvezde ili Partizana. Smatram da smo konkurentni Partizanu i da ćemo to i pokazati kada dođe ta utakmica“, zaključio je trener Novosađana Dragan Gaga Radojičić.

Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

FK VojvodinaDragan Radojičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara