Kodi Gakpo (twitter©LFC)
Kodi Gakpo (twitter©LFC)

Gakpo pronašao jelku na Enfildu i postao Klopov novogodišnji poklon od 50.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 22:19

Holanđanin potpisao ugovor sa Liverpulom do 2028. godine

Čim je fudbalskom Evropom odjeknulo da je Liverpul ukrao Kodija Gakpa ispred nosa Mančester Junajteda, isplivao je i detalj da je Virdžil van Dajk lično zvao sunarodnika i plejmejkera PSV-a i ubedio ga da je Enfild pravo mesto za nastavak karijere. Večeras je na Gakpov mobilni telefon stigla još jedna poruka "Moraćeš da pronađeš božićnu jelku, brate", ponovo sa druge strane "žice" bio je Van Dajk.

Ali Gakpo ju je već pronašao. Štaviše, sedeo je ispred nje, ispijao kaficu i uživao u ozvaničenju saradnje sa engleskim velikanom. Interesantna ideja Liverpulovog marketing tima za predstavljanje momka koji je zvanično postao novogodišnji poklon Redsa i Jirgena Klopa. Poklon koji je klub koštao 42.000.000 evra fiksno, a u perspektivi 50.000.000 u slučaju da bonusi budu ostvareni.

Izabrane vesti

Zvanično i dalje je rekordna prodaja PSV-a odlazak Irvinga Lozana u Napoli 2019. godine za 45.000.000 evra, ali uz lako ostvarive bonuse, pitanje je vremena kada će Gakpo postati najskuplji izlazni transfer kluba iz Ajndhovena. Potvrdio je to pre dva dana i generalni menadžer holandskog velikana.

“Liverpul je sjajan klub za mene i pokušaću da pokažem svima šta mogu, kao i da pomognem timu da ostvari divne trenutke kao u prethodnih nekoliko godina. Mislim da je ovo sredina idealna za moj razvoj, sa mnogo velikih fudbalera od kojih mogu mnogo da naučim", rekao je strelac tri gola za Holandiju na minulom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Gakpo je postao član PSV-a davne 2007. kao osmogodišnjak, a napustio je voljeni klub posle 15 godina. Otkako je postao senior, profesionalac odigrao je 159 utakmica za Filipsovce i pokazao da podjednako dobro ume i da postiže i da namešta golove. Bio je strelac u 55 navrata i upisao 50 asistencija.

Sezonu 2021/22 je okončao kao MVP Eredivizije (12 golova i 13 asistencija na 27 utkamica), a deluje da bi izvesno odbranio zvanje najkorisnijeg fudbalera holandske elite da je ostao do kraja sezone. U aktuelnoj takmičarskoj godini samo 14 mečeva bilo mu je dovoljno da isporuči devet pogodaka i 12 asistencija. Nastup na Mundijalu na kojem je bio najbolji igrač Holandije predstavljao je šlag na tortu i Liverpul je iskoristio svoju šansu i iz drugog plana uboo premiju.


tagovi

Kodi GakpoLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara