Radamel Falkao (@Reuters)
Radamel Falkao (@Reuters)

Galata ruši hit turske Superlige, Prosinečki juri prvu pobedu

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.10.20. | 11:32

Derbi petog kola u Istanbulu. Na Turk Telekom areni stiže Alanja, koja je primila samo gol na četiri meča. Loš početak sezone nekadašnjeg trenera Crvene zvezde na klupi Denizlija

Bašakšehir i Trabzon su vodili glavnu reč prošle sezone, ali bi ove mogao da bude drugačiji poredak u turskoj Superligi. Galatasaraj i Fenerbahče su najavili kandidaturu za titulu, a na startu šampionata hit je Alanja, pre petog kola lide prvenstva.

Fener je trenutno na čelu, bez poraza, posle trijumfa protiv Geztepa u gostima (3:2), dok bi ekipa iz poznatog turskog letovališta mogla da se vrati na prvo mesto. Rival je gigant, nekadašnji šampion Galatasaraj u derbiju petog kola (19.00). Četa Fatiha Terima je odlilčno krenula, dobila prva dva meča, ali usledilo je samo mršav bod za 180 minta. Posle remija bez golova protiv Fenerbahčea u prošlom kolu crveno-žuti su pokleli od Kasimpaše (0:1). Turski velikan neće igrati ni Evropu pošto ga je eliminisao škotski Rendžers.

Izabrane vesti

Galata je prethodnih godina lako izlazila na kraj sa Alanjom u Istanbulu. Dobila je sve četiri utakmice na svom terenu u prvenstvu uz gol-razliku 14:1. Početkom februara ove godine, istanbulski velikan je dobio Alanju sa 3:1 i u četvrtfinalu Kupa Turske. Gosti najveće nade polažu u brazilskog vezistu Davidsona. On je postigao četiri gola i na vrhu je liste strelaca sa Loikom Remijem iz Rizea. Karioka je prvi igrač u ovom šampionatu turske elite koji je postigao het-trik, i to prošlog vikenda protiv debitanta u ligi, Hataja (6:0). Gol manje postigao je još jedan Južnoamerikanac, Paragvajac Adam Bareiro. Alanja je sa 11 golova najefikasnija ekipa u Turskoj, a mreža ove ekipe tresla se samo jednom za 360 minuta.

Na početku sezone rapucan je bio Radamel Falkao. Kolumbijski Tigar postigao je tri gola u prva dva kola, ali je onda stao. Igrao je samo 17 minuta za svoju reprezentaciju u kvalifiakacija za Mundijal u Kataru 2022. godine. Terim očekuje od iskusnog napadača sa proradi. Meč u Istanbulu igraće se pred gledaocima. Tuska fudbalska federacija je dozvolila da bude navijača, ali ne više od polovine kapaciteta stadiona.

Na kormilu Denizlija prethodnog leta seo je nekadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki. Hrvatski stručnjak loše je počeo na klupi. I dalje je njegov tim bez pobede, sa samo dva boda, a danas (19.00) gostuje u Ankari protiv Genčlerbirligija, koji ima četiri boda iz tri meča. Na utakmica tima iz prestonice Turske pada mali broj golova. Na sve tri u ovom šampionatu bilo je 0-2 pogotka.

Denizli je obe utakmice u ovom šampionatu poražen u gostima, uz očajnu gol-razliku 1:6. Prošlog meseca ekipu je pojačao nekadašnji srpski reprezentativac Neven Subotić. On je stigao kao slobodan igrač, a prošle sezone je branio boje Union Berlina u Bundesligi. Kada igraju ova dva tima mreže se ne tresu često. Samo jedan meč od osam poslednjih je završena tipom 3+.

TURSKA 1 - 5. KOLO

Subota

Rize – Ankaragudžu 5:3 (2:3)

/Fernando 19, Boldrin 45, Remi 55p, 62p, 78 – Pejntsil 6, 16, Borven 44/

Kajseri – Sivas 1:3 (0:1)

/Kanga Aka 52 – Erdal 29, Jatabare 61, Fađir 83/

Konja – Malatija 1:1 (0:0)

/Kravec 84 – Javru 59/

Trabzon – Bašakšehir 0:2 (0:1)

/Kahveči 32, Višća 52/

Nedelja

Antalija - Gazijantep 1:1 (1:0)

/Sam 3 - Sojalp 70/

Karagumruk - Kasimpaša 1:1 (1:0)

/Sobijeh 45+1 - Kara 47/

Geztepe - Fenerbahče 2:3 (1:2)

/Giljerme 34pen, 63 - Sosa 26pen, Aziz 43, Pelkas 51/

Ponedeljak

19.00: (2,10) Galatasaraj (3,45) Alanja (3,50)

19.00: (2,05) Genčlerbirligi (3,40) Denizli (3,70)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Hataj - Erzurum



tagovi

TurskaTurska Super ligTurska 1GalatasarajAlanjagenčlerbirligiDenizli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara