(©Hajduk.hr)
(©Hajduk.hr)

Galatasaraj zamenu za Belandu pronašao u Hajduku: Caktaš pred selidbom u Tursku

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 16:46

Bivši kapiten Bilih na leto postaje slobodan igrač

Kako se u Hajduku reše jedni problemi, na vrata pokucaju drugi. Splićani su posle dugo vremena imali dobar prelazni rok. Na Poljud su stigla zvučna imena u vidu Marka Livaje, Aleksander Kačaniklića, Marka Fosatija i Lovre Kalinića, ali je u međuvremenu iskočio novi problem. Mijo Caktaš, sada već bivši kapiten splitskog Hajduka i igrač na izlaznim vratima, nije pronašao zajednički jezik sa novim rukovodstvom kluba oko produženja ugovora koji mu ističe na leto. Rezultat je oduzimanje kapitenske trake i prebacivanje u drugi tim.

Nije Mijo Caktaš pristao na smanjenje plate i potpisivanje novog ugovora pod uslovima koje mu je ponudio klub, želeo je da promeni sredinu tokom zime, ali su ga iz kluba kočili. Spuštena je rampa. Otvoren je konflikt, a ispaštaju i igrač i klub. Jedan od najboljih strelaca Majstora s mora u 110 godina dugoj istoriji će na leto sasvim sigurno promeniti sredinu, a nova destinacija bi kako se navodi u turskim medijima, a prenose Sportske novosti, mogao da bude istanbulski velikan – Galatasaraj.

Izabrane vesti

18.00: (2.80) Gorica (3.20) Hajduk (2.60)

Mogao je turski tim tokom leta na delu da se uveri u kvalitete Mija Caktaša. Galatasaraj je u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisao Bile. Kreativni vezista Splićana godinama unazad bio je retka svetla tačka kluba koji, čini se, neprestano ide unazad. Galatasaraj vidi Caktaša kao idealnu zamenu za Junesa Belandu. Markonaca je nedavno dobio otkaz jer je kritikovao upravu kluba. Posle remija sa Sivasom, Belanda je za neuspeh okrivio loš teren, prstom uperio u čelnike kluba i javno ih prozvao.

Caktašu neće Galatasaraj biti jedina opcija, ali je ponuda kluba sa Bosfora najkonkretnija u ovom trenutku. Na leto će se izvesno završiti drugi mandat Caktaša u Hajduku. Nažalost, na ružan način. Raščinjeni kapiten je ove sezone postigao devet golova na 17 utakmica, upisao je i tri asistencije i zaustavio se na brojci od 98 golova pre nego što je prebačen u drugi tim. Poslednji gol postigao je u Jadranskom derbiju na Rujevici. Doneo je Hajduku pobedu protiv Rijeke i nije dočekao da zaigra sa najnovijim akvizicijama.

Paulo Tramecani ostao je bez proverenog rešenja, navijači nisu videli kako zajedno funkcioniše triling Caktaš – Kačaniklić – Livaja, a bivši kapiten nije dočekao da konačno ima kvalitetne saigrače i da ne pada sav teret na njegova pleća.



tagovi

Mijo CaktašHajduk SplitGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara