Galatino čudo od prelaznog roka: Čitav tim zvezda za 5.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.19. | 22:30

Vrhunac dovođenje Radamela Falkaa pola sata pre kraja prelaznog roka

Galatasaraj je osvojio dve uzastopne šampionske titule u Turskoj, ali želi još, ne samo na domaćoj sceni, već i da se ozbiljno pita u Evropi ove sezone. Neprijatne situacije iz prošlosti, tačnije suspenzija UEFA u sezoni 2016/2017, naterale su upravu istanbulskog giganta da bude više nego oprezan kada su finasije bile u pitanju, pa je tako za čitav jedan tim, čak 12 igrača, od kojih velika većina spada u grupu velikih zvezda, izdvojeno samo 5.000.000 evra na ime obeštećenja.

Posao koji su čelnici turskog kluba odradili ovog leta može se smatrati pravim pravcatim čudom. Pomenuto obeštećenje plaćeno je samo za jednog igrača, štopera Standarda, Kristijana Lujindamu, dok su ostali dolazili kao slobodni ili pozajmljeni. Ipak, jasno je da su za plate morale da se izdvoje ozbiljna sredstva, a posebno kada su u pitanju primanja Radamela Falkaa, koji će na osnovu trogodišnjeg ugovora zarađivati 5.000.000 evra po sezoni. Popularni El Tigre je još sinoć dočekan u Istanbulu od strane 25.000 navijača Galatasaraja, ali su se današnji pregovori prilično otegli, tačnije, uprava kluba je tokom čitavog dana verovatno namerno držala navijače na "vatri", a onda je sve kompetirano na sjajan način, kao i čitav prelazni rok turskog šampiona.

Izabrane vesti

Pored Falkaa u Galatasaraj su kao slobdodni igrači stigli još stigli Holanđanin Rajan Babel, doskorašnji golman Burse Okan Kodžuk, dosadašnje krilo Tuluza Džimi Durmaz, bivši vezista Malatije Adem Bujuk, kao i bivši bek Fenerbahčea Šener Ozbajrakli. Na pozajmice su stigli Žan Mišel Seri iz Fulama, Emre Mor iz Selte, Florin Andone iz Brajtona, Stiven Nzonzi iz Rome i Mario Lemina iz Sautemptona.

Ipak, treba napomenuti i da su neke pozajmice plaćene, tako je 1.500.000 evra izdvojeno na zajam Žana Mišela Serija, Andoneova pozajmica je plaćena 700.000, a Morova 600.000 evra. U svakom slučaju, zakljkučak je da je turski klub napravio tim koji bi mogao da igra fantastičan fudbal ove sezone pod dirigentskom palicom legendarnog Fatiha Terima.

Videćemo koliko će Galatasaraj uspeti u Ligi šampiona, u konkurenciji Real Madrida, Pari Sen Žermena i Klub Briža, ali je jasno da se sa njim neće lagano izlaziti na kraj ove sezone.

Kupljeni:
Kristijan Lujindama (Standard) - 5.000.000 evra

Stigli kao slobodni igrači:
Radamel Falkao
Rajan Babel
Okan Kodžuk
Džimi Durmaz
Adem Bujuk
Šener Ozbajrakli

Stigli na pozajmicu:
Žan Mišel Seri
Florin Andone
Emre Mor
Mario Lemina
Stiven Nzonzi

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara