GAME OVER: Bartomeu podneo ostavku!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 20:06

Pala cela uprava Barselone

Preokret u Barseloni! Samo 24 časova pošto je najavljeno da neće biti nikakvih promena na vrhu kluba, Đosep Marija Bartomeu i cela uprava Barselone podneli su zvanične ostavke!

Kakav šok posle svega što se dešavalo u ponedeljak popodne i uveče, ali opet ne i rasplet kakav nije mogao da se očekuje. Kontroverznom biznismenu i njegovim ljudima dani su bili odbrojani odavno, a posle današnjeg hitnog sastanka Borda direktora, svi su ponudili njihove ostavke i one su momentalno prihvaćene. Sada već bivša uprava Barselone pokušavala je bukvalno do poslednjeg momenta da spreči održavanje referenduma za koji su navijači od ranije prikupili više nego dovoljno potpisa, ali tako nešto nije bilo realno...

Izabrane vesti

Bartomeu se opirao referendumu pričom da nije realno da se glasanje održi zbog alarmantne epidemiološke i zdravstvene situacije u zemlji, pogotovo što bi sve trebalo da se održi uz prisustvo velikog broja ljudi, a pogotovo građana starijih od 60 godina, koji su najugroženija starosna grupa. Nadležni organi u katalonskoj Vladi odbili su Bartomeuovu repliku i sada se već pominje da će termin glasanja biti poznat 15. ili 16. novembra, a po Statutu kluba održaće se u narednih 40 do 90 dana. Na referendum će izaći oko 16.250 registrovanih članova sa pravom glasa.

Đosep Marija Bartomeu sa pozicije prvog čoveka Barselone odlazi posle šest godina! Na najvišu poziciju stigao je nedugo pošto je ostavku podneo Sandro Rosel 2014. godine. Već 2015. ostvario je najveći uspeh klupskog fudbala i osvojio Tripletu (Ligu šampiona, plus nacionalno prvenstvo i kup), ali od tada je klub počeo da pada i došlo se do toga da Barselona grca u dugovima, bez adekvatnog plana za revitalizaciju ekipe i stvaranje tima za budućnost, niti za trenutak kada će iz kluba otići Lionel Mesi što se zamalo dogodilo ovog leta.

Na kraju ere Đosep Marije Bartomeua ostaju Mesijev burofaks u kojem navodi da želi da ide, teranje Luisa Suareza, loša finansijka situacija i izostanak adekvatnih rezultata, afera sa “botovanjem“ protiv igrača, ali i više od 19.500 važećih potpisa protiv njegove vlasti. Pokušao je da se odupre pritiscima, ali jednostavno Bartomeu je katastrofalnim radom otvorio previše frontova i na kraju je pao...



tagovi

Đosep Marija Bartomeu

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara