Srbija u Oslu (©FSS)
Srbija u Oslu (©FSS)

Gardijan: Srpski optimizam nije bez osnova, deseti na listi favorita za osvajanje Mundijala

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 12:31

Istina, Brazil, favorit naše grupe, prvi je na listi, a Švajcarska je odmah iza nas što će reći da neće biti lako

Euforija je zavladala Srbijom, a iako su meseci pred Mundijal pravi trenutak za manično “loženje“ svesni smo svi mi da smo često umeli da se udavimo u tolikom optimizmu. Pa ipak, nismo samo mi u Srbiji primetili koliko dobro je protiv Švedske i Norveške izgledala četa Dragana Stojkovića Piksija. Isti utisak stekao je i eminentni Gardijan, koji je Srbiju posle dve uverljive pobede izdigao za pet mesta i tako je promovisao u desetog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva.

Ispred takvih ekipa kakve su Belgija, Urugvaj, Portugalija...

Izabrane vesti

Šapuće se, ali optimizam Srbije izgleda opravdan. U izuzetnoj su formi, ubedljiv pobede protiv Švedske i Norveške nagoveštavaju da je Dragan Stojković uspeo da timu sa nesumnjivim talentom donese zrelost i ravnotežu. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su pogađali u Oslu, ovaj prvi je postigao het-trik protiv Švedske. Teška grupa u Kataru bi mogla da zabrine“, navodi se u obrazloženju.

I zaista je tako, jer Gardijan ulogu prvog favorita daje Brazilu, dok je Švajcarska odmah iza nas, na poziciji broj 11.

Tri godine su prošle otkako je Brazil izgubio od bilo koga osim od Argentine, napadačka linija sa Nejmarom, Rišarlisonom, Vinisijusom Žuniorom i Rafinjom je toliko potentna da Gabrijel Žezus nije ni pozivan za utakmice sa Ganom i Tunisom. Jedan poraz u 29 utakmice je izvanredan učinak, jedine sumnje izaziva to što nisu igrali sa evropskim timom još otkako su izgubili od Belgije na prethodnom Svetskom prvenstvu“, piše Gardijan.

Kad je reč o Švajcarskoj...

Favoriti bi trebalo da brinu zbog Švajcarske, koja je junsku pobedu nad Portugalijom podržala trijumfom u Španiji u taktički impresivnoj izvedbi. Potom su savladali i Češku – istina uz pomoć Jana Zomera koji je odbranio penal Tomašu Sučeku – iskusna su ekipa, plivaju na golovima Brila Embola, izgledaju dovoljno dobro da mogu da naprave i probleme u kasnijim fazama“.

U takvoj konkurenciji apsolutni autsajder je Kamerun, tek na 27. poziciji po predviđanjima Gardijanovih novinara.

Dva razočaravajuća poraza na prijateljskim utakmicama sa Uzbekistanom u Južnom Korejom neće tim Rigoberta Songa nakrcati samopouzdanjem pred odlazak na Mundijal. Brajan Mbuemo je debitovao protiv Uzbekistana nakon što je napadač Brentforda raksrstio s Francuskom, a vratio se i veteran Nikolas Nkulu posle pet godina u penziji posle osvojenog Afričkog kupa nacija 2017. godine“.

Kompletna Gardijanova lista izgleda ovako: Brazil, Argentina, Španija, Holandija, Nemačka, Danska, Francuska, Hrvatska (“Stara garda ima snage za još jedan turnir i mogla bi da ih odgura daleko u Kataru“), Engleska, Srbija, Švajcarska, Belgija, Urugvaj, Portugalija, Senegal, Poljska, Kanada, Vels, Maroko, Japan, Ekvador, Meksiko, SAD, Iran, Australija, Južna Koreja, Kamerun, Tunis, Gana, Katar, Kostarika, Saudijska Arabija.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara