Momenat kada Alehandro Garnaćo “rovari“ belu tačku (©Printscreen)
Momenat kada Alehandro Garnaćo “rovari“ belu tačku (©Printscreen)

Garnaćo između ljubavi i mržnje jer je “preorao“ belu tačku: Kakav odvratan lik, ovako se ponaša balavac

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 10:55

Dok navijači Junajteda mahom slave potez kojim je pomogao Andreu Onani da spasi Junajted, stručna javnost ga osuđuje i poziva na kaznu

Postoji ta posebna sorta ljudi čija pojava izaziva određenu vrstu nelagode, a među takvima definitivno je Alehandro Garnaćo.

Čovek koji je u startnoj postavi Mančester Junajteda samo zahvaljujući tome što je Džejdon Sančo sklonjen iz tima, a Antoni ima drugih briga van terena, navukao je na sebe ozbiljnu dozu prezira dobrog dela fudbalske javnosti zbog video klipa koji se pojavio nakon minimalne pobede nad Kopenhagenom (1:0). Argentinac je snimljen kako kopačkama “ore“ belu tačku pre nego što je Džordan Larson izveo jedanaesterac, što je verovatno imalo određeni efekat na dalji rasplet, odnosno da Andre Onana spreči izjednačenje duboko u nadoknadi vremena.

Izabrane vesti

Navijači Mančester Junajteda zbijali su šale na račun Garnaća posle utakmice i mahom mu se zahvaljivali što je iskoristio momenat nepažnje sudije Marka Gvide i fudbalera Kopenhagena da izrovari tačku udaljenu jedanaest metara od gola, dok je navukao prezir stručne javnosti.

Najglasniji među njima bio je nekadašnji vezista Arsenala Kim Kalstrom, koji danas radi kao stručni konsultant za švedsku televiziju TV 4 Play. Nekadašnji reprezentativac Švedske nije štedeo reči kritike na račun Argentinca i pozvao je nadređene fudbalske organe da reaguju i žestoko ga kazne.

“Kako odvratan lik“, izjavio je Kalstrom što je preneo tamošnji Ekspresen. “Ovo je tako detinjasto, tako se ponaša jedan balavac“.

Dok je Garnaćo hvaljen od strane pristalica Junajteda, trener Erik Ten Hag kaže da nije video šta je njegov fudbaler uradio u ključnim trenucima.

“Nisam video, verovatno nije ni sudija. Ne znam šta da kažem“, poručio je kratko Holanđanin.

Nedugo pošto je Garnaćo “doterao“ belu tačku, Larson je pucao u svoju desnu stranu. Njegovu nameru pročitao je Onana pošto se bacio u isti ugao i sprečio Kopenhagen da stigne do zasluženog boda.

Mančester Junajted je strepeo više od 70 minuta i mahom se branio protiv danskog predstavnika, sve dok neočekivani heroj Hari Megvajer nije iskoristio trenutak nepažnje i glavom plasirao centaršut Kristijana Eriksena pravo u mrežu. Na sve to, veče u kojoj se odavala počast nedavno preminulom ser Bobiju Čarltonu zaokružio je Andre Onana ključnom intervencijom.

Ovom pobedom Junajted se vratio u život i u igru za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. Iako, po svim merilima jučerašnje utakmice, to nije zaslužio...


tagovi

Alehandro GarnačoMančester JunajtedLiga šampionaKim Kalstrom

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara