Onana nije odbranio samo Junajted, nego i Srbiju na UEFA rang listi

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 00:34

Odbijen napad Danaca, ali samo do četvrtka...

Golman Mančester Junajteda, Andre Onana, zabeležio je sinoć drugu odbranu sa 11 metara ove sezone u Ligi šampiona. On je u sedmom minutu sudijske nadoknade zaustavio udarac Henrika Džordana Larsona iz Kopenhagena i tako sačuvao pobedu Đavolima.

Podsetimo, Kamerunac je u prošlom kolu nadmudrio i Maura Ikardija iz Galatasaraja, međutim taj meč Junajted je na kraju izgubio sa 2:3.

Izabrane vesti

Sinoćni odbranjeni jedanaesterac deveti je u karijeri Andrea Onane, a ukupno treći u Ligi šampiona. Zanimljivo, osim što je doneo prvu pobedu engleskom predstavniku u elitnom takmičenju ove jeseni, imao je direktan uticaj i na plasman Srbije na UEFA rang listi.

Naime, da je Larson pogodio, Danska bi nas preskočila na tabeli. Srbija je u u ovu evropsku nedelju ušla sa svega 0,075 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, a bod koji je Kopenhagen imao u džepu na Old Trafordu, doneo bi Dancima 0,250 (Bod za remi, podeljeno sa četiri, koliko su predstavnika imali na startu sezone).

Matematika, je, dakle, jasna. Skliznuli bismo na 14. poziciju da se Onanina mreža zatresla...

Opasnost, ipak, nije prošla. Daleko od toga. Danci priliku za novi 'napad' imaju preko Nordsjelanda u četvrtak. Partizanov dželat tada gostuje Spartaku iz Trnave.

Razume se, u slučaju da Crvena zvezda večeras dobije u Lajpcigu, Danci sigurno ostaju iza nas. Makar još dve nedelje. Bod već neće biti dovoljan ukoliko Nordsjeland slavi u Slovačkoj. Naravno, ne treba smetnuti s uma da bi neki bod mogli da ućare TSC i Čukarički (i tako nas 'odbrane'), mada imajući u vidu njihove rivale (Frajburg i Fjorentinu), šanse za tako nešto baš i nisu velike.

Opasnost Srbiji u četvrtak preti i od Čeha. Oni su udaljeni tek 0,225 bodova, što nadomešćuje jedan remi. A poznato je da Češka ima dva kluba u Ligi Evrope i jedan u Ligi konferencije. Sparta iz Praga u LE dočekuje Rendžers, dok njen gradski rival Slavija ide Romi. Viktorija Plzen u LK takođe gostuje, i to zagrebačkom Dinamu.

Prekosutra navijamo i protiv Norvežana, koji su trenutno 16. i zaostaju manje od jednog boda (1,000) za Srbijom. Njihov Molde prve bodove u Ligi Evrope juri na svom terenu protiv švedskog Hekena. Bode Glimt je u Ligi konferencije domaćin Bešiktašu.



tagovi

uefa koeficijentAndre Onana

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara