Alehandro Garnaćo (©Reuters)
Alehandro Garnaćo (©Reuters)

Garnaćo slavio Onanu sa emotikonom gorile: Narod ga napao, a Kamerunac branio

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 20:03

Argentinac ponovo u centru pažnje zbog pogrešnih razloga, a u njegovu odbranu stao je i Erik Ten Hag...

Alehandro Garnaćo se ovih dana nalazi u centru pažnje medija iz pogrešnih razloga. Posle kritika zbog toga što je kopačkama “rovario“ belu tačku pre jedanaesterca Džordana Larsona, Argentinac iz redova Mančester Junajted sada se suočava sa optužbama za rasizam i to zato što je na pogrešan način slavio odbranu Andrea Onane.

Društvene mreže su nužno zlo modernog doba, vremeom je i svet otišao u pogrešnom smeru pa se da nas svaka sitnica gleda kroz lupui traži dlaka u jajetu zbog čega je uvek na kraju neko uvređen i povređen, što ima svoje posledice...

Izabrane vesti

Istina, kada neko ne zna da ih koristi na pravi način, onda to izgleda ovako... Garnaćo je posle trijumfa nad Kopenhagenom u kojem je Onana sačuvao kožu Junajtedu odbranom jedanaesterca u sedmom minutu nadoknade postavio na društvene mreže fotografiju kako bi pokazao ko je heroj utakmice, ali je to učinio na pogrešan način pošto je uz fotografiju postavio i emotikone koji simbolizuju gorilu.

Fotografija je obrisana posle 15 minuta, ali Fudbalska asocijacija Engleske je nemilosdna i Argentinac je pod istragom jer je prekršio pravilnik ponašanja. Pošto se Garnaćo ponovo našao pod rafalnom paljbom kritika, uključio se i Onana koji je na društvenim mrežama ostavio poruku sledeće sadržine:

“Ljudi ne mogu da kažu u moje ime zbog čega ću da budem uvređen. Znam tačno šta je Garnaćo mislio svojom porukom – snaga i moć. Cela situacija ne treba da ide dalje od ovoga“, napisao je Kamerunac.

U Garnaćovu odbranu stao je i Erik Ten Hag koji ukazuje da je Onanina poruka dovoljan dokaz da zla namera nije postojala.

“Razgovaramo sa ljudima iz FA, želeo bih da izrazim izvinjenje zbog onoga što se desilo. Zajedno smo u ovome, to je pokazala i Andreova poruka“.

Holanđanin nema luksuz da sada izgubi Garnaća pošto je za nedelju od 16.30 zakazan gradski derbi sa Mančester Sitijem na Old Trafordu. Argentinac je u odsustvu Džejdona Sanča i Antonija prva opcija na levom krilu.


tagovi

Alehandro GarnačoErik ten HagAndre OnanaMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara