Ilustracija (©Starsport)
Ilustracija (©Starsport)

Gase se svetla u Prvoj ligi Srbije, meč podno Marakane zatvara program u 2021. godini

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 09:41

Zaostali susret 5. kola između Grafičara i Loznice, koji je na programu u četvrtak od 13 časova, biće poslednji ove jeseni u drugom rangu

Pola takmičenja u Prvoj ligi Srbije je završeno. Preostalo je samo da se odigra još jedna utakmica, i to zaostala iz 5. kola, pa da i zvanično svi timovi zaokruže po 21 odigran meč. Poslednji susret koji se igra 2021. godine odigraće ovog četvrtka od 13 časova Grafičar i Loznica.

Susret se igra u maglovitom Beogradu, na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“. Grafičar je domaćin, ali ne i favorit, pošto iza sebe ima izuzetno lošu polusezonu.

Izabrane vesti

13.00: (3,50) Grafičar (3,25) Loznica (2,05)

Filijala Crvene zvezde je tek 14. na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Nalazi se u zoni ispadanja i bliža je selidbi u treći rang nego da se plasira u plej-of.

S druge strane, Loznici je mesto među osam najboljih cilj za ovu sezonu. Zeleno-beli postepeno prave tim sa kojim će napasti plasman u Superligu, ali kako je završetak radova na novom stadionu planiran tek za 2023. godinu, jasno je da im je za ulazak u elitu još prerano.

Uostalom, tri tima koji su se izdvojili na vrhu Prve lige, Inđija, Mladost Novi Sad i Javor, značajno su odmakli konkurentima. Loznici bi pobeda danas donela prodor do sedme pozicije, ali i dalje bi Mladost, na poslednjem mestu koje vodi u Superligu, imala 11 poena više.

Naravno, ide se korak po korak. Ni štoper Lozničana Miloš Nikolić ne razmišlja dalje od meča sa Grafičarom.

Kao i uvek idemo na pobedu. Smatram da smo kvalitetnija ekipa. Oni će imati veći imperativ da pobede obzirom na trenutni bodovni saldo. Nije ni da nama nisu potrebni bodovi ali smo više rasterećeniji u odnosu na njih. Igramo na veštačkoj travi i sigurno će nam trebati neko kraće vreme da se prilagodimo takvom terenu. Najveća opasnost dolazi od špica Dejana Vidića. Najviše ga upošljavaju dugim loptama koje on koristi ili da sam ugrozi protivničkog golmana ili da ostalim napadačima spusti loptu i tako ih dovede u gol šansu. Pobedom uradili bi pravu stvar jer sa tri boda bi završili na sedmoj poziciji i sa puno optimizma bi sačekali nastavak prvenstva u kojem imamo bolji raspored od konkurenata i smatram da bi se plasirati visoko na tabeli“, kazao je Nikolić.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

U prestonici su zeleno-beli bez Nikole Milinkovića, koji je povredio ligamente kolena leve noge i trenutno je na terapijama u Banji Koviljači.

Žao mi je što ne mogu pomoći saigračima u utakmici protiv Grafičara, ali verujem u njih i svi se nadamo pozitivnom rezultatu“, poručio je Milinković.

Grafičar je krajem novembra promenio trenera. Umesto Boška Đurovskog stigao je Marko Neđić.

Sa njim Grafosi još ne znaju za poraz. Prvo su remizirali sa Budućnosti iz Dobanovaca (2:2), a zatim su savladali Rad (3:1).

Đurovski je otišao inače baš posle duela sa Loznicom, kada je u Klupcioma Grafičar poražen sa 2:0. Tada je Filip Obadović bio junak meča, sa dva postignuta pogotka, u 14. i 56. minutu.

PRVA LIGA SRBIJE – ZAOSTALI MEČ 5. KOLA

Četvrtak

13.00: (3,50) Grafičar (3,25) Loznica (2,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeGrafičarLoznica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara