Paulo Dibala (©AFP)
Paulo Dibala (©AFP)

Gasperini će se Murinju javljati u košmarima, Roma ne zna da dobije u derbijima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.01.24. | 22:51

Atalanta se ponovo sa Olimpika vraća makar sa bodom...

Zona Lige šampiona nije daleko, može Roma da je dohvati, međutim, veliko je pitanje da li tamo ima šta da traži i da li zaista može među četiri u Seriji A. Neće ukoliko ne napravi zaokret i ne počne da dobija direktne konkurente. Skoro sve velike utakmice je izgubila ili preciznije nije ih dobila: porazi od Milana Intera i Juventusa, remiji sa Lacijem i večeras sa Atalantom – 1:1 (1:1).

Izuzetak od pravila bio je meč sa Napolijem, ali u njemu je šampion zaradio dva crvena kartona. Jedino tada je Roma dobila direktnog kokurenta. A, utakmica sa Atalantom bila je potvrda da joj Boginja provincije nikako ne leži. Đan Pjero Gasperini proganja klub iz Večnog grada i Žozea Murinja, javljaće se Portgalcu u košmarima.

Izabrane vesti

Ništa slađe nije Đan Pjeru Gasperiniju nego da otkine bodove Romi. I to tako dobro radi, evo već osam godina. Pogotovo na Olimpiku. Samo jednom je izgubio, no ni Dei večerašnji remi ne ide na ruku, jer nalazi se tek u nešto boljoj poziciji. Romina, a i Murinjova u njoj, sve je teža. Jer, već za tri dana ga očekuje Derby della Capitale...

U Rominom napadu stvari opasno ne štimaju. Daleko od toga da nema kvalitetne igrače, jer tu su Paulo Dibala, Romelu Lukaku, opcije sa klupe su Andrea Beloti, Stefan el Šaravi, Sardar Azmun. U prilike ulaze, ali ih ne realizuju. Sijaset polušansi Vučica je napravila protiv Atalante, a jedini gol postigla iz – penala. Paulo Dibala je prevario Atalantinog čuvara mreže, neutralisao je trzaj glave Tena Kopmejnersa i bacio Olimpiko u trans. Gol pogledajte OVDE.

Podgrejao je nadu, ali bila je to samo jedna iskra. Vratra nije buknula. Bitku prsa u prsa iz prvog poluvremena zamenila je rovovska. Nizali su se oštri startovi, sudija Aurelijano potezao je žute kartone iz džepa i do završnice bilo je mrtvo more. A, onda je Đanluki Skamaki poništen gol, da bi Romelu Lukaku propustio dve solidne prilike. Kod prve je dobio nešto lošiju loptu, išla mu je malo iza leđa i lansirao ju je preko Olimpika. Kod druge udarac je blokiran.

Defanzivci Atalante na čelu sa supertalentovanim Đorđom Skalvinijem, štoperom koji ima najveću tržišnu vrednost u Seriji A, osujetili su napade Rome, sve nervozniji je bio Žoze Murinjo i u nadoknadi dobio crveni karton. Nije mogao da se obuzda.

SERIJA A – 19. KOLO

Petak

Bolonja - Đenova 1:1 (0:1)

/De Silvestri 90+5 - Gudmundson 20/

Subota

Inter - Verona 2:1 (1:0)

/Martinez 13, Fratezi 90+6 - Anri 74/

Frozinone - Monca 2:3 (0:2)

/Arui 56, Soule 75 penal - Mota 18, Karboni 45, Soule 55 autogol/

Leče - Kaljari 1:1 (1:0)

/Žendri 31 - Oristanio 68/

Sasuolo - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Pinamonti 9/

Nedelja

Empoli - Milan 0:3 (0:2)

/Loftus-Čik 11, Žiru 31, Traore 88/

Torino - Napoli 3:0 (1:0)

/Sanabrija 43, Vlašić 52, Bonđorno 66/

Udineze - Lacio 1:2 (0:1)

/Valas 59 - Pelegrini 12, Vesino 76/

Salernitana - Juventus 1:2 (1:0)

/Mađore 39 - Iling Džunior 65, Vlahović 90+1/

Roma - Atalanta 1:1 (1:1)

/Dibala 39pen - Kopmejners 8/



tagovi

RomaAtalantaSerija APaulo DibalaTen Kopmejners

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara