Đan Pjero Gasperini (©Reuters)
Đan Pjero Gasperini (©Reuters)

Gasperini: Šteta, mogli smo bolje, ali ovo nam je škola

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 23:33

„Kad poklanjaš golove, samom sebi otežavaš posao“, ocenio trener Atalante

Očekivalo se više od Atalante. Ali, sve je delovalo kao da je drugačije zapisano u zvezdama.

Prvo u Bergamu crveni karton, prestrogo dosuđen, koji je vezao nogu Boginji da ne može da se rastrči kod kuće protiv Real Madrida, a onda i suludo primljeni prvi gol u Madridu, kada su morali da se jure golovi po pobedu. Atalanta ima nadimak Boginja, ali kao da su joj fudbalski bogovi okrenuli leđa i dunuli u jedra najvećem klubu na svetu.

Izabrane vesti

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini mirno je prihvatio eliminaciju iz Lige šampiona, napomenuvši da je ishod prve utakmice bitno odredio revanš.

„Sve bih isto uradio da mogu ponovo, potpuno isti izbor igrača. Poklon gol, pa penal, uz pogodak iz prve utakmice, potpuno su nam zatvorili vrata. Kada ovako pokloniš gol rivalu, onda samom sebi otežavaš posao. Šteta, mislim da smo mogli bolje. Sve je krenulo od starta lošim putem i nismo uspeli da se vratimo nazad“, ocenio je Gasperini.

Strateg tima iz Bergama na kraju evropskog puta kaže da je – zadovoljan.

Sve što se desilo je sjajna škola za igrače, mene trenera, upravu kluba. Videlo smo još jednom kako izgleda igrati na evropskoj sceni. Moramo da budemo zadovoljni, izbacili smo Ajaks u grupi u kojoj je bio i Liverpul. Obe utakmice sa Realom su mogle drugačije da se završe. Sada se okrećemo prvenstvu do maja“, podvukao je Gasperini.

Vodiće Atalanta žestoku borbu za novi plasman u Ligu šampiona, jer je trenutno na četvrtom mestu tabele Serije A sa samo dva boda više od Napolija i Rome. 


tagovi

AtalantaĐan Pjero GasperiniLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara