Đenaro Gatuzo (©Reuters)
Đenaro Gatuzo (©Reuters)

Gatuzo besneo na Dijakabija, ceh platio frižider (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.22. | 01:26

Italijan besan što je njegov igrač dobio drugi žuti karton nakon zamene

Na otvaranju 8. kola Primere Valensija je savladala Osasunu 2:1 i upisala prvu pobedu ove sezone u gostima (šire gledano, prvu još od marta tekuće godine). Džastin Klajvert je postigao svoj prvi gol u dresu Slepih miševa, a ceo tim je odigrao odlično. Domaćini su tek u nadoknadi, preko Darka Brašanca, uspeli da ublaže poraz.

Iako je mnogo toga bilo dobro u petak uveče u Pamploni, Đenaro Gatuzo imao je i razlog da bude besan. I to na svog standardnog prvotimca, strelca drugog gola, Mukatira Dijakabija.

Izabrane vesti

S pravom se Italijan ljutio na štopera iz Gvineje, jer će zbog gluposti i "dugog jezika" propustiti duel sa Elčeom u narednom kolu. Nije poslednjeplasirani tim španskog prvenstva prepreka koja se ne može proći bez reprezentativca Gvineje, već ne želi Gatuzo nedisciplinu u svom timu, koji je taman počeo da liči na nešto dobro i probio se na peto mesto Primere. Ako neko zna kako je to biti isključen zbog prigovora, onda je to bivši vezista Milana.

Dijakabi je zaista napravio glupost, pošto je drugi žuti karton dobio zbog dobacivanja arbitru sa klupe za rezervne igrače. A upravo ga je zbog prve javne opomene dobijene u 84. minutu Gatuzo i izveo iz igre. Nije, međutim, Afrikanac mogao da zadrži nezadovoljstvo u sebi, a arbitru se to nije dopalo. Trener Valensije bio je toliko besan na svog igrača da je šutnuo mini-frižider koji se nalazio pored klupe.

Bio je Gatuzo temperamentan kao igrač, takav je i kao trener...

Na konferenciji za medije posle meča Italijan je, ipak, bio dosta mirniji.

"On mora da poštuje sudijsku odluku, a crveni karton na klupi je nešto što moramo da izbegavamo. Dijakabi nam je već nedostajao u igri, jer sam morao da ga zamenim, a sada smo ga izgubili i za narednu utakmicu", konstatovao je Gatuzo.


tagovi

Đenaro GatuzoValensijaMuktar Dijakabi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara