Nikola Maksimović (©Reuters)
Nikola Maksimović (©Reuters)

Gatuzo na mukama: I Maksimović se povredio pred Barsu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 09:21

Srpskom štoperu stradao zglob

Kako je Barselona igrala u poslednje vreme, ne bi bila neki bauk za Napoli u revanšu osmine finala Lige šampiona, ali šta vredi kada italijanskom timu zbog povreda opadaju šanse da napravi iznenađenje.

Kako stvari stoje, mogao bi Đenaro Gatuzo da se nađe u situaciji da krpi odbranu, da ponovo pretvara Đovanija di Lorenca, desnog beka, u prinudnog štopera, pošto se posle Kostasa Manolasa povredio i Nikola Maksimović.

Izabrane vesti

Dok je Grk povredio mišić još u maju, čim se sezona nastavila, Srbin je „nastradao“ u utorak uveče u utakmici pretposlednjeg kola protiv Intera (0:2). Nakon jednog duela Maksimović je ostao da leži i da se žali na bolove, a lekarska ekipa je ustanovila da je povredio zglob. Zasad nema proverenih informacija da li će i koliko visoki Užičanin morati da pauzira, ali u Napulju već trešti alarm do straha da je i drugi štoper otpao za meč sa Barselonom.

U prvom okršaju u martu Maksimović je odigrao sjajno, uspeo je da zaustavi Mesija, da izblokira nekoliko njegovih udaraca, tako da je rezultat 1:1 sa San Paola, koliko god favorizovao Barsu pred revanš, ipak ostavio i kakve-takve šanse Napolitancima da mogu do iznenađenja. Pogotovo to važi sada kada su Španci odigrali kriminalno u nastavku sezone, čak su ostali i bez titule.

Maksimović je pravi vojnik trenera Gatuza, koji ima ogromno poverenje u njega i po dolasku ga je promovisao u standardnog prvotimca. Ostalo je još da Nikola potpiše novi ugovor, koji je na čekanju već neko vreme, ali po svim informacijama ostaće u Napoliju još koju godinu.


tagovi

Nikola MaksimovićNapoliĐenaro GatuzoLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara