Gbaman sleteo u Liverpul: Sa Karamelama narednih pet godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.19. | 21:07

Defanzivni vezista konačno kompletirao transfer iz Majnca

Šuškalo se, šuškalo i na kraju se ispostavilo kao tačno. Žan-Filip Gbaman pridružio se Evertonu i potpisao je ugovor na pet godina i tako rekao zbogom svom bivšem klubu Majncu. Suma za koju je ovaj fudbaler iz Obale Slonovače doveden u engleski klub nije potvrđena, ali se nagađa da je obeštećenje između 25 i 30.000.000 evra.

Gbaman će tako postati član čuvenog kluba iz Mersisajda sve do juna 2024. godine, a u prvoj izjavi za zvanični klupski sajt ističe da jedva čeka da pokaže sve što se od njega očekuje na terenu.
„Ovo je veliki momenat za mene, sa dosta emocija. Moram da pokažem svima zbog čega sam doveden ovde“.

Izabrane vesti

Dodaje da je svestan veličine Evertona, te njegove bogate istorije i ko je sve u prošlosti nosio dres ovog kluba.
„Srećan sam i uzbuđen, jer znam da je Everton veliki klub u ovoj zemlji sa dugom istorijom i velikim ambicijama za godine koje predstoje. Nijednog trenutka se nisam dvoumio oko dolaska na Gudison, želeo sam da budem ovde“.

Ukratko se predstavio navijačima. Kaže da voli da trči i da ulazi u duele i da je to jedan od njegovih glavnih kvaliteta.
„Volim da se nadmećem, često ’ulećem’ u duele. Dobro sam atletski potkovan i mislim da je to jedna od snaga, trudim se da budem precizan što se pasova tiče. I to bi bilo to, ostalo će navijači sami videti“.

Gbaman je tako postao četvrti fudbaler koji je stavio potpis na Gudison Parku ovog leta nakon Andrea Gomeša, Jonasa Lesla i Fabijana Delfa.

Prethodne tri sezone proveo je igrajući za nemački Majnc na poziciji zadnjeg veznog igrača, a za koji je upisao 86 nastupa, a uspeo je da za to vreme dođe i do tri gola.

Foto: FC Everton


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara