Marko Nikolić (Reuters)
Marko Nikolić (Reuters)

Gde će Marko Nikolić? Srbija nije opcija, u Spartak teško zbog Partizana, prioriteti su Španija i Italija

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 19:53

Vrata Lokomotive zatvorena za Srbina i ako Rangnik ode iz kluba

Razlaz Lokomotive i Marka Nikolića je bio bombastičan i izavao je mnogo polemika u Rusiji. Nemački direktorski tandem Tomas Corn Ralf Rangnik je isterao svoje i smenio srpskog stručnjaka koji je klub napustio uz bogatu otpremninu od 3.000.000 evra. I uslov da ne sme da se oglašava u medijima dva meseca.

Dok traje period Nikolićeve potpisane tišine, u medijima se prvi put o njegovoj budućnosti oglasio agent Dejan Joksimović čijim posredstvom je i došao u moskovski klub. Ako je Nikoliću zabranjeno da priča, Joksimoviću nije.

Izabrane vesti

Ruske medije je zanimalo kakvi su dalji Nikolićevi planovi i da li je dobio neke ponude od odlaska sa klupe popularnih Železničara.

“Iskreno, nije stiglo ništa posebno. Bilo je nekih raspitivanja ali Marko je čak isključio telefon jer želi mesec, dva dana odmora. Prethodnih 15 godina je konstantno radio i nije imao pauzu. Marko je osoba koja ima takta i ako prihvati neku ponudu, moraće da ga čekaju do januara jer želi da prođe kroz kompletan proces priprema. Zato ne želi tek tako da prihvata ponude… Mislim da će zaista da odmori do januara”, kaže Dejan Joksimović.

Ali verovatno ste sa njim diskutovali o njegovoj budućnosti i razmatrali odakle postoji interesovanje i gde bi on želeo da nastavi karijeru. Rusija, Srbija ili “lige petice”?

“Srbija definitivno ne! Ne znam za Rusiju ali mislim da će se Marko vratiti tamo jednog dana. Kada tačno, to ne mogu da kažem. Sada nam je cilj Zapadna Evropa i “lige petice”. Postoje neki planovi, neka interesovanja, nekoliko agenata je već zvalo... Ali odluka je da Marko odmara neko vreme i da tek sledećeg meseca razgovaramo o tome. Do 15. novembra neće ni pričati o budućnosti”.

Da li ćete uspeti da mu pribavite ponudu iz “liga petice”?

“Marko ima kvalitet. Dodatni kvalitet mu je što dobro govori italijanski, engleski i što je naučio ruski. On je veliki radnik i napredovaće još kao trener. Gde i kada, teško je odgovoriti u ovom momentu. Ali interes za njega postoji i postojao je tokom cele sezone. Otprilike od momenta kada je potpisao novi ugovor sa Lokomotivom”.

Da li ga je zvao neko iz ruskih klubova?

“Ne još. Ono što mediji pišu, nije istina. Vidite, Marko nije ni zamišljao da će se ovako brzo završiti priča sa Lokomotivom. Sada je teško reći šta će biti, ali njegova želja su Zapad, po mogućnosti Španija ili Italija”.

Da li su te dve zemlje prioritet za Nikolića?

“Da. Marko dobro govori italijanski, a naučiće brzo i španski. Preferira da poznaje jezik zemlje u kojoj radi. On je komunikativan trener koji voli da razgovara sa igračima”.

Čisto teoretski, ako bi Marku ponudili posao u msokovskom Spartaku, da li bi on to prihvatio?

“Teško pitanje… Za njega bi to lično bio veliki problem jer je radio kao trener Partizana. Ali neke stvari su uvek moguće. Veći problem bi bio za igrača nego za trenera. U teoriji, recimo da je CSKA njegov tim. Ali niko nas nije zvao odatle. Još je rano… I ako bi pozvali, Marko bi imao dileme jer ruskom šampionatu je potreban napredak od ovog sadašnjeg stanja. Ruski fudbal bi trebalo da se pozabavi temom zašto je toliko opao kvalitet prvenstva“.

Sada se šuška da bi Ralf Rangnik mogao da ode u Njukasl. Da li bi to moglo da vrati Marka u Lokomotivu?

“Ne! Nema šanse. Neke stvari on zna najbolje i trebalo bi njega da pitate o tome. Istina je da su Njukasl preuzeli bogati ljudi koji su spremni da uzdrmaju svet fudbala, ali Rangnik je trener koji nije osvojio ništa u karijeri osim Kupa Nemačke sa Šalkeom. Jedan kup za 30 godina trenerske karijere?! A u Rusiji pričaju kako je on top klasa. Ako je top klasa, zašto nije radio u Bajernu ili Dortmundu? Ne znam, možda ja grešim, ali to je moje mišljenje. Ne verujem da će Rangnik otići u Njukasl. Možda će ostati u Lokomotivi, možda će otići negde drugo, ali u Njukasl – teško. Čak i ako bi on otišao u Njukasl, mislim da su vrata Lokomotive zatvorena za Marka”, rekao je Joksimović.


tagovi

Marko NikolićDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara