Da li će se igrati na Vila Parku (AFP)
Da li će se igrati na Vila Parku (AFP)

Gde će se igrati finale LŠ? Velika Britanija stavila Tursku na crvenu listu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 18:47

Da li skaču šanse Vila Parku? Možda nekom drugom engleskom stadionu?

Kako javlja novinar Bi-Bi-Sija, Sajmon Stoun, Turska je dodata na crvenu listu Velike Britanije i to bi moglo da ima dalje posledice na finale Lige šampiona. Naravno, sve zbog virusa korona.

Podsećanja radi, u borbi za najvredniji trofej u fudbalu boriće se Mančester Siti i Čelsi, obe ekipe iz Velike Britanije, tačnije Engleske.

Izabrane vesti

Kada je neka zemlja na crvenoj listi, to znači da bi svaki stanovnik Velike Britanije morao da bude u karantinu 10 dana u vladinom hotelu posle povratka iz Turske. Elitni sportisti bi mogli da budu izuzetak, ali bi i oni morali da se povinuju karantinskim regulacijama.

To sve drastično menja situaciju, pre svega za navijače koji su planirali da u Istanbulu prate meč za titulu prvaka Evrope. I zato je ideja i želja engleskih vlasti da finale bude odigrano u Engleskoj.

Vlada Velike Britanije i UEFA su u razgovorima povodom ovog pitanja.

Već su krenule i spekulacije oko toga da Vila Park možda ne bi bila po Uefinim standardima, kao ni Enfild, te da bi Karfif ili stadion Totenhema bili favoriti.

Jedna od mogućih opcija je svakako Vila Park. Aston Vila se ranije obratila Evropskoj fudbalskoj uniji kao i Fudbalskoj asocijaciji sa predlogom da finale Lige šampiona bude održano na njenom stadionu kako 8.000 navijača iz Engleske u trenutnim uslovima ne bi moralo da putuje u Tusrku. Dakle, to sve pre uvođenja Turske na crvenu listu.

Podsećamo, za domaćina finala određen je još radnije „Ataturk“ stadion u Istanbulu, a kako je u četvrtak potvrdila UEFA, mere zatvaranja koje su trenutno na snazi u Turskoj neće to poremetiti. Štaviše, UEFA je najavila da će na stadionu biti prisutno 25.000 gledalaca, od toga će po 4.000 ulaznica biti dodeljeno finalistima.

Ali, videćemo da li će to u ovim novim uslovima biti izvodljivo. Želja Engleza je da se finale igra u njihovoj domovini, sa dva engleska tima koja će se boriti za trofej.


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara