Strahinja Pavlović i Šarle De Ketelare (Reuters)
Strahinja Pavlović i Šarle De Ketelare (Reuters)

Gde je nestala energija iz derbija sa Interom: Bledi Milan dozvolio Salcburgu da se nada pobedi

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.09.22. | 22:52

Letošnja pojačana potpuno bezidejna, šamar u Austriji golom sprečio Aleks Salemakers

Napravio je Milan idealan šlagvort za premijeru grupne faze Lige šampiona trijumfom u Derbiju dela Madonina, ali od energije koju je za vikend demonstrirao protiv Intera, na gostovanju Salcburgu u Austriji nije viđen ni atom. Šampion Italije je dozvolio Salcburgu da ne samo da osvoji bod, nego da ostavi utisak tima koji je bio bliži pobedi - 1:1.

Premalo su pokazala letošnja pojačanja, starter Šarle De Ketelare, odnosno rezervisti Divok Origi i Seržinjo Dest. Rafael Leao je imao asistenciju, ali je bio daleko od maestralne partije iz milanskog derbija, Teo Ernandez uglavnom nervozan, dok su Ismael Benaser i Pjer Kalulu na neki način poklonili domaćinu jedini pogodak.

Izabrane vesti

Na drugoj strani Salcburg je igrao sa mnogo većim žarom i nije ga pokolebala činjenica da je uoči meča i tokom prvog poluvremena izgubio dvojicu startnih štopera. Najavljeni starter Maksimilijan Veber se povredio na zagrevanju, te je utakmicu počeo Strahinja Pavlović koji se rvao sa Olivijeom Žiruom i odigrao vrlo solidan meč, dok je drugi centralni defanzivac Umar Sole, zbog povrede morao da izađe u 42. minutu.

Bikovi nisu razmišljali o problemima, već su u prvih petnaestak minuta napali Rosonere uglavnom im ne dozvolivši da izađu iz sopstvene trećine terena. Izabranici Stefana Piolija su sredinom poluvremena malo prodisali, ali ih je malo pre isteka pola sata igre sačekao šok. Benaser je poklonio loptu Fernandu, ovaj proigrao Okafora, a napadač Salcburga učinio da se zapitamo kako je Pjer Kalulu bio jedan od boljih štopera u završnici Serije A. Dvojici Francuza je provukao loptu kroz noge, prvo Kaluluu, potom i golmanu Menjanu.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPNA FAZA, 1. KOLO

SALCBURG - MILAN 1:1 (1:1)

/Okafor 28 - Salemakers 40/

Salcburg

Stadion: Red bul Arena

Sudija: Srđan Jovanović (Srbija).

SALCBURG (4-3-1-2): Kon - Dedić, Sole (od 42. Bernardo), Pavlović, Ulmer - Kjergor, Sejvald, Kapaldo - Kameri (od 65. Gurna-Duat) - Okafor (od 90+3 Adamu), Fernando (od 65. Šeško)

MILAN (4-2-3-1): Menjan - Kalabrija (od 57. Dest), Kalulu, Tomori, Ernandez - Tonali, Benaser (od 57. Pobega) - Salemakers (od 80. Mesijas), De Ketelare (od 70. Dijaz), Leao - Žiru (od 57. Origi)

Brzo je šampion Italije odgovorio, a Leao u 40. minutu proigrao Aleksa Salemakera koji se lepo snašao u šesnaestercu gostiju. Pokazao je Belgijanac tim golom da Stefano Pioli nije pogrešio kada je najveću dilemu pred meč po pitanju startnih 11 rešio ukazavši povrenje njemu, a ne Žunioru Mesijasu. Doduše, ako izuzmemo pogodak i Salemakers se utopio u sivilo Milana.

Posed je u drugom delu bio daleko na strani gostiju, ali bliža golu bila je ekipa talentovanog trenera Matijasa Jajslea (34). Mnogo sreće imao je Milan kada je u 53. minutu Fernando promašio zicer na drugoj stativi, skinuo je Majk Menjan do kraja meča i jedan dalekometni hitac Bikova. Međutim i dok je Milan u završnici meča, naizgled tražio gol koji bi mu doneo ceo plen u Mocartovom gradu, govorom tela Rosoneri su odavali utisak da do njega neće stići.

Divok Origi nije uspevao da sačuva visoke lopte koje bi išle na njega, Seržinjo Dest je imao par neupotrebljivih centaršuteva, a Tomazo Pobega koji je dobio šansu u drugom delu preambiciozno pokušavao da ugrozi golmana Kuna levicom. Sve u svemu, bezidejna partija Rosonera slična onoj protiv Sasuola iz pretprošlog kola Serije A. Zaključak je da takva izdanja neće biti dovoljna ukoliko Pioli i njegovi puleni žele u nokaut fazu.

Prve dve utakmice i dva iznenađenja u grupi E omogućila su zagrebačkom Dinamu da se nakon uvodne runde u eliti pozicionira kao lider na tabeli.




tagovi

ac milanRed Bul SalcburgSalcburgAleks SalemakersMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara