Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Gde je puklo između Ramosa i Pereza? Presečeno još u januaru, kapiten tražio ugovor 2+2

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.06.21. | 09:20

Vremešni as nije želeo da se odrekne ni svoje plate od 12.000.000 evra neto

Serhio Ramos posle 16 neverovatnih sezona u dresu Kraljevskog kluba definitivno napušta Madrid, ali prema pisanju najuglednijih tamošnjih listova do razmimolaženja pravaca između dve strane nije došlo ovih dana, već je epilog bio poznat još u januaru. Tada se Real Madrid i definitivno odrekao svog kapitena.

Pre nekih godinu dana bilo je nemoguće zamisliti Kraljevski klub bez Ramosa u timu, ali udaljenost između Florentina Pereza i iskusnog defanzivca je posle sastanka početkom godine u hotelu Uerto del Kura de Elče postala je nedostižna. Ramos je tada tražio, ne samo da ostane još dve godine kao igrač, već i još dve kao trener u klubu. Tog trenutka je dobio definitivno "ne" od Florentina Pereza.

Izabrane vesti

Odnos između prvog čoveka Reala i kapitena pokvaren je još u najtežim trenucima pandemije. Ramos je tada odbio smanjenje plate i ništa više nije bilo kao pre. Real je Ramosu ovog puta bio spreman da ponudi samo godinu dana ugovora i smanjenje od 10 odsto, ali je vremešni as želeo da mu plata od 12.000.000 evra neto na godišnjem nivou ostane nepromenjena i da još dve sezone nosi dres Blankosa. Verovatno je bio svestan da ta primanja može da mu obezbedi klub kao što je Pari Sen Žermen.

Ramos je još prošle godine smatrao da u klubu nije tretiran na pravi način, što je kulminiralo u januaru. Nakon toga je obavljeno još nekoliko sastanaka, ali su se putevi sve više udaljavali. Poslednji kontakti, koji su obavljeni u Valdebebasu, bili su osuđeni na neuspeh. Ramos je pokušao da pronađe saučesnika u Karlu Anćelotiju, ali ništa nije donelo željeni rezultat.

Italijanski strateg je iskusno zaobišao tu temu, uz jasan stav da o Ramosovoj budućnosti treba odlučivati na nivou kluba, pa je tako izbegao bespotrebne probleme odmah po povratku u klub.

Da je situacija bila izvesna već duži vremenski period potvrđuju i saznanja Marke da je Serhiov agent i brat Rene Ramos poslednjih meseci pokucao na mnoga vrata i uspostavio kontakt sa gotovo svim velikanima u Evropi. Za sada je ipak nepoznatno da li je sa nekim postignut dogovor, ali ima još dovoljno vremena da sa do njega dođe. U ovom trenutku, niko ne sumnja da bi Ramos mogao da odigra još dve sezone na najvišem nivou. Pominjalo se da bi ga u svojim redovima videli Pari Sen Žermen i Mančester Siti, mada i ona koja dolazi iz njegove Sevilje takođe deluje izuzetno privlačno.

Andalužani su na sto stavili petogodišnji ugovor, platu od 7.000.000 evra i ulogu funkcionera na kraju karijere. Možda ne mogu da garantuju napad na najvažnije trofeje, ali nema sumnje da bi na Ramos na stadionu Ramon Sančez Pishuan uživao u svim privilegijama jednog od najvećih igrača u istoriji kluba.

Serhio Ramos stigao je na Santijago Bernabeu poslednjeg dana avgusta 2005. godine iz Sevilje za rekord kada su u pitanju španski defanzivci od 27.000.000 evra. Za punih 16 godina u madridskom klubu odigrao je 671 zvaničnu utakmicu, postigao 101 gol, namestio 40 i osvojio čak 22 trofeja. Četiri puta bio je evropski šampion sa Kraljevskim klubom i isto toliko puta se kitio svetskom klupskom krunom. Tu je i pet titula prvaka Španije, odnosno dva Kupa kralja. Na terenu je proveo neverovatnih 62.830 minuta.


tagovi

Serhio RamosFlorentino Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara