Dušan Pantelić, napadač Radničkog (©Reuters)
Dušan Pantelić, napadač Radničkog (©Reuters)

Gde je Tuzla Siti, tu su golovi, Banjalučani kubure sa efikasnošću

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.09.22. | 10:53

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Bitka za prvo mesto. Domaćin je ubedljivo najefikasniji tim u ligi

(od dopisnika Mozzarta Sporta iz Sarajeva)

Ubrzani ritam utakmica u Premijer ligi nastavlja se danas, a u okviru 11.kola na subotnjem rasporedu je samo jedna utakmica i to derbi. Ujedno, ovo će biti poslednje kolo prvog dela šampionata.

Izabrane vesti

Ako postoji ekipa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine koja garantuje golove, to je definitivno Tuzla Siti. Samo u prvom kolu, u gradskom derbiju sa Slobodom, odigrali su meč bez golova, da bi posle toga u potpunosti promenili koncepciju igre. U svakom od osam mečeva, viđeno je minimalno po tri gola, a neretko su se mreže tresle i po znatno više puta. Pamte se trijumfi nad Sarajevom 5:1, Širokim Brijegom i Leotarom po 4:1, Slogom Doboj i Posušjem po 3:0.

Da zna i primati golove Tuzla je pokazala u porazima od Željezničara 4:2, Veleža 4:0 i Igmana 3:2. Dakle, ubedljivo najefikasnija ekipa, koja takođe može i da primi mnogo golova što bi trebalo biti i danas. Tim Dragana Jovića je trenutno prvi na tabeli sa 16 bodova iz osam mečeva pa bi i današnjim eventualnim trijumfom dodatno učvrstili lidersku poziciju.

Uzimajući u obzir da imaju dve utakmice manje, bila bi to odlična stvar za Tuzlake pred odlazak na reprezentativnu pauzu.

"Naše ambicije su jasne. Želimo pobedu i da sa nova tri boda odemo na pauzu. Iako nismo imali mnogo vremena za odmor, ekipa je spremna. Napravili smo analizu onoga što se dešavalo u Konjicu i ono što je bilo pozitivno u tom meču, ako se može reći, to je da smo se prvi put vraćali u utakmicu nakon negativnog rezultata", rekao je strateg Tuzlaka te nastavio:

"Što se tiče Borca, oni su satkani od mnogo kvalitetnih pojedinaca i imaju odličnog trenera kojeg dobro poznajem. To će biti jedna odlično pripremljena utakmica sa njihove strane, ali ja se nadam da ćemo uspeti da ih iznenadimo nekim stvarima i dođemo do pobede", rekao je Jović, te naglasio da u timu neće biti Ante Hrkaća i Damira Mehidića.

Dok mečevi Tuzla Sitija obiluju golovima, u Borcu je potpuno dijametralno suprotno. U poslednjih osam mečeva, samo jednom su viđena tri gola, dok je u svim ostalim postignuto najviše dva. Pogotovo je to slučaj otkako je ekipu preuzeo iskusni stručnjak Vinko Marinović. Pedantan kakav jeste, ekipu pripremi upravo u smislu da ne dozvoli protivniku mnogo šansi, a mnogo pažnje posvećuje se i ofanzivnim stvarima.

U tri utakmice koliko je vodio ekipu, postignut je jedan gol, dok su primljena dva. Dakle, s jedne strane ekipa koja garantuje efikasnost, a sa druge jedna tim koji teško postiže pogotke. Borac je trenutno na šestom mestu, ali kuriozitet Premijer lige BiH je da su ekipe udaljene na svega nekoliko bodova, pa bi Borac današnjom eventualnom pobedom došao na čelo tabele. Bar do sutra.

"Mislim da imaju određenih oscilacija koje su uzrok zamora i igranja zaostalih utakmica. Radi se o ekipi koja ima dosta kvalitetnih igrača, posebno napadača, kao i trenera koji gaji stil igre prema napred, tako da se moramo dobro spremiti za tu utakmicu. Ono što se nas tiče je da već vidim određene pomake u ekipi. Prošlu utakmicu smo defanzivno dosta dobro odradili, ali naš glavni problem i što treba biti mnogo bolje je igra u fazi napada, gde jednostavno moramo realizovati te šanse koje stvorimo, u suprotnom kao što uvek biva u fudbalu, budete kažnjeni za svoje promašaje. Ekipa se polako diže, a ja se nadam da ćemo odigrati jednu jaku i kvalitetnu utakmicu u Srebreniku", istakao je Marinović.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 11. KOLO

Subota

16.00: (2,45) Tuzla Siti (3,00) Borac B. (2,95)

Nedelja

16.00: (2,40) Leotar (3,00) Sloboda (3,05)

17.00: (1,33) Zrinjski (4,70) Igman (8,50)

19.00: (1,45) Željezničar (4,20) Sloga Doboj (6,50)

19.05: (1,80) Široki Brijeg (3,40) Posušje (4,30)

***kvote su podložne promenama

Ponedeljak

16.00: Velež - Sarajevo



tagovi

Bosna i HercegovinaPremijer liga BiHBiHBiH 1Tuzla SitiBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara