Gelor Kanga (©FK Crvena zvezda)
Gelor Kanga (©FK Crvena zvezda)

Gelor Kanga do penzije u Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 12:56

Novi ugovor potpisan do 2025. godine

Srpski pasoš već ima, a imaće i priliku da se upiše među fudbalere koje stadion “Rajko Mitić“ nikada neće zaboraviti. Mada je Gelor Kanga i do sada imao momente za pamćenje. Golove Krasnodaru, Partizanu, sad nedavno Ferenvcarošu... I po svemu sudeći biće ih još, pošto je lucidni vezista iz Gabona potpisao novi ugovor kojim se Crvenoj zvezdi na vernost obavezao sve do 2025. godine.

Prethodni je isticao sledećeg leta što je značilo da bi 32-godišnji Kanga već u januaru mogao da slobodno pregovara o angažmanu u nekom novom klubu.

Izabrane vesti

Ovako, nije nemoguće da će Kanga završiti karijeru u Ljutice Bogdana, jer će 1. septembra 2025. proslaviti 35. rođendan. Za sada mu se godine ne vide, ove sezone je glavni organizator igre crveno-belih, a uspeo je i da na 19 utakmica postigne sedam golova i namesti još tri. Onaj protiv Ferencvaroša za 4:1 svakako mu je bio najlepši od leta.

Sve skupa, Kanga je za Crvenu zvezdu – računajući tu i prvi mandat od leta 2016. do januara 2018. godine – odigrao 163 utakmice, postigao 31 gol i asistitrao za još 44 pogodaka. U vreme kada igrači beže u inostranstvo na prvu ponudu to je učinak za poštovanje.

Sa ovim novim ugovorom sasvim je izvesno da će se Kanga pridružiti i probranom klubu igrača koji su u 21. veku odigrali više od 200 utakmica za crveno-bele.

Kanga je igrač koji je svoje postojanje u Zvezdi do sada obeležio na fantastičan način. Naša je želja da u tekućem takmičenju, ali i u narednim sezonama imamo ovakvog igrača u timu. Kanga je izuzetan igrač, borac i verujem da će na njegovom primeru i mlađi učiti kakav treba da bude profesionalan odnos prema fudbalskoj igri“, rekao je predsednik kluba Svetozar Mijailović, dok je sportski direktor Mitar Mrkela nastavio u istom maniru.

"Ovo je važan trenutak za Crvenu zvezdu, produžujemo saradnju sa Gelorom Kangom, koji je odličan igrač i mi sa njim, kao i svim ključnim igračima imamo dugoročne ugovore. Uradili smo ono što smo obećali, jer želimo da Crvena zvezda nastavi rast koji je imala poslednjih sedam godina. Porasli smo mnogo, želimo da idemo dalje, a u sklopu svega toga je i potpis Kange koji je iskusan igrač, ali i fudbaler koji pokazuje na svim utakmicama da u njemu ima snage, energije i znanja da Crvenoj zvezdi pruži još dosta toga". 

I još malo o praksi da se najbolji igrači sve duže zadržavaju na Topčiderskom brdu.

"Crvena zvezda dugo nije imala kontinuitet zadržavanja igrača, uspeli smo da sve naše ključne igrače zadržimo, potpisali smo nove ugovore. Oni su naši nosioci, a Kanga je svakako jedan od njih. Upravo to dovoljno govori o opredeljenju kluba kada je budućnost u pitanju. Ovo kvalitetno jezgro najboljih igrača mi želimo da nadogradimo još boljim”.

Poslovično tihi Mrkela nastavlja da u dahu hvali Kangu...

Njegovo ime je vezano za sve velike uspehe kluba u poslednjih sedam godina. Odigrao je mnogo jakih i velikih utakmica. Mislim da će se svi složiti da igra Crvene zvezde nije ista sa Kangom i bez njega. Upravo je to pokazao i na utakmici protiv Ferencvaroša. Međutim i onda kada ne postiže golove Kanga je igrač koji dosta znači, ne beži od odgovornosti, uvek igra na maksimumu, ne bira utakmice i ne deli ih na velike i male. Uvek je spreman i daje dosta Crvenoj zvezdi”.

I da ne bude da je Kanga jedina tema u Ljutice Bogdana…

Mnogo toga je urađeno u prethodnih sedam godina i kada je infrastruktura u pitanju, uloženo je izuzetno mnogo, čak 8.000.000 evra. Porasli smo i kada je u pitanju Omladinska škola, uložili smo takođe i u njenu infrastrukturu da bismo mogli da prihvatimo veći broj dece koji je pre sedam godina iznosio okvirno 235, a sada ih ima oko 470. Dakle povećali smo broj dece, a time i kvalitet, dobili smo i više reprezetativaca, sada ih ima oko 65 ili 66, a pre sedam godina ih je u mlađim kategorijama bilo između 20 i 23”.






tagovi

Gelor KangaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara