Bruno Fernandes (levo), vezista Portugalije (©Reuters)
Bruno Fernandes (levo), vezista Portugalije (©Reuters)

Generalka šampiona Evrope u Lisabonu, najverovatnije bez Ronalda

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 12:05

Portugalci večeras (20.45) protiv Izraela u poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina - 1,25

Odbrojavanje je počelo. Dva dana su ostala do starta Evropskog prvenstva. Branilac kontinentalnog šampiona iz Francuske pre pet godina, Portugalija, večeras (20.45) na stadionu Žoze Alvalade u Lisabonu imaće generalnu proveru protiv Izreala.

Selektor prvaka Starog kontinenta Fernando Santos promešaće karte, neće igrati s najjačim timom. Zvezda selekcije Kristijano Ronaldo najverovatnije će se odmoriti protiv Izraelaca, sačuvaće svežinu za utorak i meč sa Mađarskom. Pošto je španski reprezentativac Serhio Buskets oboleo od virusa korona, Portugalci su bili u problemu, ali posle testiranja svi su negativini i spremni za EP.

Izabrane vesti

Za ovaj duel trebalo bi da igraju i fudbaleri finalista evropskih takmičenja. Ruben Dijas, as Mančester Sitija, zauzeće svoje mesto u odbrani zajedno sa Žoseom Fonteom, dok će njegov saigrač iz redova Građana Žoao Kanselo da bude na poziciji desnog beka. Na levom beku igraće najverovatnije Nuno Mendes. Na golu bi trebalo da bude Antoni Lopes.

20.45: (1,25) Portugalija (6,25) Izrael (11,0)

Na sredini terena se očekuju iskusni Žoao Mutinjo, Bruno Fernandes, Pedro Gonkalves i Danilo Pereira. U napadu će biti Diogo Žota i Andre Silva. Napadač Liverpula je odličan u poslednje vreme u dresu prvaka Evrope. Postigao je šest golova na 13 utakmica u dresu reprezentacije. I pored dobrih igara fudbaler Žota nije siguran u startnih 11 na Evropskom prvenstvu.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PORTUGALIJA DA ODBRANI TITULU NA EP JE 9,00.

Portugalija je bez poraza na pet poslednjih utakmica. Poražena je samo jednom u 14 mečeva i to od Francuske u Ligi nacija. Prošle nedelje Portugalija je u komšijskom derbiju protiv Španije u Madridu odigrala dosadan meč koji je završen bez golova. Obe selekcije s Iberijskog poluostrva su krili karte pred start kontinentalnog prvenstva.

Izrael je prošle nedelje pobedio Crnu Goru u Podgorici sa 3:1 u prijateljskom meču. Očekuje se da će napad da predvodi iskusni Eran Zahavi, igrač PSV iz Ajndhovena, nekadašnji prvi strelac šampionata Kine.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PORTUGALIJA DA POSTIGNE NAJVIŠE GOLOVA NA EP JE 15,0.

Ove dve selekcije su pre osam godina poslednji put odmerili snage u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu 2014. godine. U Lisabonu je bilo bez pobednika - 1:1, a jedini gol za Portugaliju delo je Kristijana Ronalda, strelca 103 gola u dresu reprezentacije.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Sreda

20.45: (1,25) Portugalija (6,25) Izrael (11,0)

Četvrtak

01.00: (1,70) SAD (3,70) Kostarika (5,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Portugalareprezentacija Izraela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara