Sander Berge (Reuters)
Sander Berge (Reuters)

Genkov rekorder, skuplji od Sergeja i De Brujnea, viđen kao zamena za Vajnalduma

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 19:55

Sander Berge na meti Liverpula

Liverpul ne uživa u aktuelnoj sezoni, pa mu misli sežu i van njenih granica, odnosno na letnji prelazni rok. Kako je Žoržinjo Vajnaldum odustao od produžetka saradnje sa Redsima i kako će po svemu sudeći 30. juna kao slobodan igrač napustiti Enfild, uveliko se razmišlja o igraču koji će popuniti prazninu u veznom redu. Kako navodi Eurosport, odlazeći šampion Engleske naciljao je vezistu ubedljivo najlošijeg tima Premijer lige Šefild Junajteda.

Reč je o Sanderu Bergeu, koji se od sredine decembra oporavlja od operacije. Neko će se zapitati zašto bi klub koji će u narednoj sezoni želeti da povrati šampionsku titulu koju sigurno neće odbraniti, posegao za članom ekipe koja je ove sezone ređala uglavnom poraze. Jedan od odgovora je što se i u tim porazima, kao i u drugom delu prošle sezone jasno videlo koliko je Berge jak na lopti, sa kakvom je lakoćom čuva u nogama i deli saigračima.

Izabrane vesti

LIGA KUP ARGENTINE, 21.15: (2,05) KOLON (3,05) ARGENTINOS JUNIORS (3,80)

Doći u Premijer ligu sa epitetom najskuplje prodaje u istoriji Genka nije mala stvar, jer znamo koliko je vrhunskih igrača poteklo iz fudbalske škole Štrufmova ili ih je belgijski tim razvijao od tinejdžerskih dana. Berge je ponikao u norveškoj Volerengi, ali je u transferu vrednom 24.000.000 evra nadmašio sve igrače koji su se od Kristal arene vinuli u dalje putešestvije po Evropi i svetu. A setimo se ko se sve iz Genka zaputio ka Ligama petice: Leandro Trosar (Brajton, 20.000.000), Sergej Milinković-Savić (Lacio, 18.000.000), Vilfed Endidi (Lester, 17.600.000), Tibo Kurtoa (Čelsi, 8.950.000), Kevin de Brujne (Čelsi, 8.000.000), Kalidu Kulibali (Napoli, 7.750.000).

Od januara prošle godine kada je stigao na Bramal Lejn, Berge je odigrao 30 utakmica (dva gola, dve asistencije) za Šefild u kojem nema preveliku ambiciju da se zadržava budući da Oštrice jedino čudo epskih razmera može da zadrži u engleskoj eliti. Samim tim i klub će biti voljan da ga proda za novac ne veći od uloženog.

Vajnaldum nije želeo da produži ugovor, jer na stolu nije bila ponuda koja bi zadovoljila njegove apetite i kako stvari trenutno stoje, najrealnije je da na kraju sezone ode kod Ronalda Kumana u Barselonu. Ima u njemu još par sezona fudbala na vrhunskom nivou. Sa druge strane, 23-godišnjeg Bergea tek čeka dokazivanje, a Liverpul je prvi velikan koji se dovodi u vezu sa 23-godišnjim reprezentativcem Norveške.

--------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

--------------------



tagovi

Sander BergeLiverpulFC ŠefildŠefild junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara