Gentu se vratili svi nosioci, ponovo deluju moćno

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 22:51

Drugi uzastopni trijumf Bizona – 3:0

Kroz veliku krizu prošao je vicešampion Belgije Gent tokom ove jeseni. Kuburili su sa povredama, virusom korona, međuljudskim odnosima, problemima na trenerskoj klupi. Na pravi način je to iskoristila Crvena zvezda i preko Genta se domogla evropskog proleća. Ali vicešampion Belgije, sa novim trenerom iskusnim Vanhenzbrukom, ponovo deluje moćno. I pokazuje da bi vrlo brzo mogao da se umeša u borbu za plasman u plej-of.

Bizoni su protiv Beverena stigli do druge uzastopne pobede i približili se gornjem delu tabele – 3:0. U odnosu na šestoplasirani Beršot imaju samo šest bodova manjka. Nadoknadiv minus, ako se ima u vidu da Gent više nema kadrovskih problema i da je ostala još polovina prvenstva.

Izabrane vesti

Večeras smo videli najbolju kombinaciju u startnoj postavi. Kums, Dorš i Ođiđa Ofoe su bili udarna trojka u sredini terena. Ukrajincu Jaremčuku se u špicu pridružio Osman Bukari, dok su po bokovima bili Mohamedi i Kastro... Sve su to igrači koji su u prošloj sezoni nosili Gent...

Kvalitet su pokazali i protiv Beverena. Konačan rezultat ne pokazuje pravo stanje stvari na terenu. Mogli su još bar dva gola da postignu domaćini.

Ali su izdominirali. Beveren se držao u igri do 25. minuta kada je Ođiđi Ofoe sjajnom loptom pronašao zahuktalog Montea. Desnom spoljnom Genta nije bilo teško da dovede domaćina u vođstvo.

Promašivali su Bukari i Kums, ali je statistiku nastavio da bilduje Jaremčuk. Ukrajinac koji je i u najtežim trenucima demonstrirao kvalitet, podebljao je statistiku pogotkom u ranoj fazi drugog poluvremena. Već tada je bilo jasno da Beverenu nema spasa.

Pobedu Genta potvrdio je Bukari u zaustavnom vremenu.



tagovi

Roman JaremčukVadis Ođiđa-Ofoe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara