Kasper Šmajhel (©Reuters)
Kasper Šmajhel (©Reuters)

Giganti menjaju golmane: Šmajhel mlađi na golu Junajteda, Poup menja Arizabalagu?

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 12:12

Neslavno leto u najavi za golmane sa pirinejskog poluostrva

Prezime Šmajhel ima ogromnu težinu na Old Trafordu, a u Mačester Junajtedu su spremni da 21. godinu nakon odlaska legende Petera, angažuju njegovog sina Kaspera. Prvi izbor na golu Lestera ima ugovor sa klubom do leta 2023. godine, ali deluje da ima određene prednosti u odnosu na dosadašnje pikove za zamenika Dadvida de Hee.

Atletiko nema nameru da pusti Jana Oblaka čija je otkupna klauzula postavljena na nešto više od 12.000.000 evra, dok Din Henderson prema procemana ljudi u klubu i pored sjajne sezone u Šefildu, još uvek nema potrebno iskustvo za jedinicu Mančester Junajteda. Kasper Šmajhel je dobitna kombinacija na obe strane, pošto sa 33 godine njegova cena na tržištu nije visoka, od 2015. godine do danas iskristalisao se kao jedan od najkvalitetnijih golmana Premijer lige. Šmajhel trenutno u Lesteru zarađuje oko 7.500.000 evra po sezoni, dakle tri puta manje nego što bivši golman Atletiko Madrida inkasira na Teatru Snova.

Izabrane vesti



Veliko je pitanje da li David de Hea uživa isto poverenje kod Ole Gunara Solskjera kao ranije. Norvežanin je prethodnih dana sa stručnim štabom razmatrao De Hein učinak i statistiku prethodnih sezona i više ne može da garantuje Špancu da mu je status neprikosnovenog golmna zacementiran. Kako se za sada odvijaju stvari u Junajtedu, ne deluje da 29-godišnji Madriđanin ima budućnost u klubu u kojem je proveo devet sezona – naročito kada se uzme u obzir činjenica da se talentovani Henderson vratio sa pozajmice iz Šefilda.

Interesovanje Junajteda za Šmajhela nam govori da u crvenom delu Mančestera ipak u narednih godinu ili dve žele da se osiguraju jednim iskusnijim čuvarom mreže, dok Henderson još malo ne sazri. Jer to je golman koji bi mogao da predstavlja ne samo budućnost Mančestera, već se procenjuje da će biti prvi izbor Gereta Sutgejta na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

Nije Mančester Junajted jedini klub koji nije zadovoljan nastupima prvog čuvara mreže i koji mu traži zamenu. Kepa Arizabalaga nije se našao u startnoj postavi Čelsija u finalu FA Kupa i izvesno je da Bask nema budućnost na Stamford Bridžu. Dugo je prvi pik za mesto među stativama bio Jan Oblak, želeli su Plavci i Junajtedovg Hendersona, ali u priči se pojavilo ime i prezime Nik Poup.


Golmnu Barnlija je za malo izmakla zlatna rukavica Premijer lige, pošto je sačuvao mrežu 15 puta, jednom manje od Sitijevog Edersona. Kvalitet je nesporan, ali ni cena nije mala. Poup, koji je u aprilu napunio 28 godina, ima ugovor sa Barnlijem na još tri sezone, a u klubu njegovu vrednost procenjuju na oko 55.000.000 evra. Frenk Lampard je definitivno izgubio poverenje u Kepu. Deluje da će ovo biti neslavno leto za golmane sa pirinejskog poluostrva.

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Kasper ŠmajhelNik PoupKepa ArizabalagaDavid De Hea

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara