(© Reuters)
(© Reuters)

Glas Karla Ančelotija: Sudije nas ne poštuju! I Ćavi podržava trenera Reala

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 16:47

Velike tenzije u Španiji

Najgrublji fudbal igra se u Španiji, što pokazuje broj žutih kartona i isključenja u dosadašnjem toku prvenstva. Osim toga, zabeležen je veliki broj pimedbi na račun arbitara, načina na koji koriste VAR, sviraju penale i slično, utiče da i poslovično mirni Karlo Ančeloti bude izbačen iz takta.

I to neme veze sa tim što njegov Real dobija utakmice i prati ritam Đirone, već što je Italijan uvek gledao širu sliku. Tako sad primećuje propuste arbitara, koji su ga naterali da reaguje i pre sastanka sa Udruženjem sudija. Na samitu Udruženja trenera prvoligaša i drugoligaša u Las Rozasu ukazao je da je struka na Pirinejima marginalizovana.

Izabrane vesti

Tom sastanku prisustvovali su, između ostalih, Ćavi Ernandes i Dijego Simeone, prema navodima Asa, Ančeloti je bes ispoljio tokom ručka i ljutito napustio ceremoniju:

Vlada nered. Nas trenere ne razumeju“.

Povod za ovakvu reakciju, između ostalog, predstavlja ukidanje propisa prema kome do ove sezone trener u Primeri ne bi mogao da bude zasposlen u nekom klubu sve dok njegov prethodnik ne bude u potpunosti isplaćen ili dogovori dinamiku isplate. Do promene je došlo tako što se sad sporovi rešavaju pred civilnim sudom, bez obaveza klubova da plate sporne iznose u situacijama kad traže zamenu. Tako Alvaro Servera i Kike Setijen vode parnice dugo od godinu dana posle rastanka sa Kadisom i Barselonom.

Baš zato, Ančelotija je podržao Ćavi Ernendes, jer i trener Barselone važi za kolegijalnog, a pre svega čoveka koji će uvek biti tu da ukaže na problem.

A problema ima. Najviše što se tiče suđenja. Maltene ne postoji klub koji se nije žalio na propuste arbitara od počletka sezone, pa će tokom dana biti upriličen i sastanak sa Luisom Medinom Kantalehom, predsednikom Tehničkog komiteta sudija. Od njega se očekuje da pojasni odluke od kojih su mnoge bile kontroverzne. Ančelotija na tom sastanku neće biti, jer je već poručio:

"Sudije ne poštuju trenere".



tagovi

Real MadridKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara