Mario Gece (©Reuters)
Mario Gece (©Reuters)

Glasanje u Bundesligi: Gece najveće razočaranje, Leva najbolji, Flik trener bez premca

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 11:44

Dejvis kao pozitivno iznenađenje pobedio Halanda

Kratak je put od heroja nacije do najvećeg razočaranja prvenstva. Ko bi rekao da će gol za svetsku titulu Nemačke 2014. godine biti vrh posle kojeg će karijera Marija Gecea da krene nizbrdo.

I čini se da se sada survala do dna. Jer ako igrači kažu da su im najdraža priznanja koja im dodele kolege fudbaleri, da li je onda i najveća šamarčina kada vas te iste kolege proglase za najveće razočaranje sezone?

Izabrane vesti

Upravo se to desilo Geceu u anonimnoj anketi u kojoj je učestvovalo 270 fudbalera Bundeslige. Čak 30 odsto njih je vezistu Borusije Dortmund, koji je sada slobodan igrač jer mu je istekao ugovor, izabralo za „promašaj godine“. Na drugom mestu je golman Šalkea Aleksander Nibel, koji je dobio 11,5 odsto glasova, a na trećem Salomon Kalu, napadač Herte, kojem je pripalo 5,6 odsto glasova.

U konkurenciji igrača za prizanje najprijatnijeg iznenađenja ubedljivo je pobedio Alfonso Dejvis iz Bajerna sa 44 odsto glasova. Na drugom mestu je Erling Haland sa 18 odsto. Za najboljeg fudbalera godine proglašen je Robert Levandovski (42,6 odsto), a za golmana Manuel Nojer (35,2%).

Ubedljivo je Hansi Flik slavio u konkurenciji za trenera godine (61%), dok je Jirgen Klinsman „slavio“ kao najgori (32,6%).

Anketa je sadržala pitanja vezana i za svetski fudbal, pa je tako Jirgen Klop izabran za svetskog trenera broj 1 (74,8% glasova), dok je Lionel Mesi isto ubedljivo potukao konkurenciju kada se birao najbolji fudbaler planete (54,8%).

I na kraju, zanimljiva situacija: u izboru za najbolju ligu sveta, pobedila je Premijer liga, za koju je glasalo čak 74,4 odsto anketiranih fudbalera, a Bundesliga je na drugom mestu sa 17,8 odsto glasova.


tagovi

Mario GeceRobert LevandovskiHansi FlikBajern MinhenBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara