Aleksandar Vuković (©Shutterstock)
Aleksandar Vuković (©Shutterstock)

Glavobolje za Legiju pred nastavak: U Legnicu dabl-dekerom, treći golman među stativama, ogroman spisak odsutnih

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.05.20. | 14:05

Za to vreme u Legnici vlada gotovo karnevalska atmosfera i svi jedva čekaju da duel počne

Čekali su dosta dugo Poljaci, ali su na kraju dočekali. Posle dobra dva meseca pauze, konačno ćemo gledati fudbalsku loptu na terenima u ovoj istočnoevropskoj zemlji. Virus korona „sasekao“ je na pola četvrtfinale Kupa Poljske, pa je nekako sasvim logično što će prvi duel posle pauze biti odigran baš u ovom nadmetanju.

A kako navode u Legnici, gradu iz kojeg dolazi istoimeni klub koji će danas igrati protiv Legije za plasman među najbolja četiri, već danima unazad u gradu vlada gotovo karnevalska atmosfera, iako navijači nažalost neće moći da uđu na tribine zbog preporuka o sprečavanju širenja virusa COVID-19.

Izabrane vesti

„Telefoni bukvalno ne prestaju da zvone, svi bi da pričaju o meču, da pitaju nešto. Ne mogu da verujem da ćemo igrati bez navijača, ali drago mi je da se fudbal konačno vraća“, ističe trener domaće ekipe, Dominik Novak za Gazetu Vroclavsku.

Meč između Legnice i Legije prvobitno je bio zakazan za 18. mart, baš u vreme kada je krenula da se širi zaraza u Evropi, pa je zbog toga iz predostrožnosti otkazan. Dugo nije bilo poznato da li će se ovaj susret uopšte igrati, pošto nije bilo najjasnije da li će sezona biti nastavljena, ali kada je konačna odluka doneta, ispostavilo se da će ovaj duel „probiti led“ i vratiti fudbal na terene u Poljskoj.

„Osećamo određenu dozu pritiska, ali sa pozitivne strane. Ići ćemo na Legiju sa dosta samopouzdanja. Imamo jasan plan i ja sam prilično optimističan. Nikada ne treba potceniti nikoga u kupu. Svi sanjamo o finalu“, kaže Novak, koji je tokom svoje karijere dva puta uspevao da se domogne polufinala poljskog kupa – jednom sa ekipom Vigri Suvalki, a jednom sa Legnicom.

I situacija u domaćoj ekipi je izuzetno dobra. Niko neće propustiti današnji meč zbog povreda ili kartona, a jedini koji će nedostajati je Kasper Kostrož, koji je na pozajmici upravo iz tima iz Varšave, pa stoga nema pravo nastupa prema propisanim pravilima.

„Imamo opcije za zamenu. Jakub Lukovski je igrao u napadu, kao i Partik Makič. Nedostatak jednog igrača ne znači da će se cela kuća sada srušiti. Svi gore od želje za pobedom“, podvlači Novak.

Sa druge strane, trener Legije, Aleksandar Vuković neće moći da bude toliko „komforan“ pri izboru svog sastava. U timu se tako sigurno neće naći litvanski fudbaler Arvidas Novikovas, potom odbrambeni igrač iz Portugala, Luis Roka, te golmani Radoslav Majecki i Radoslav Černijak. Ovo znači da će treći golman ekipe iz Varšave dobiti šansu, a reč je o Vojćehu Musiću. Sa svojom 21 godinom, on je dobijao priliku da igra samo sa rezervama, što može biti pozitivna vest za domaće.

„Pred njim je veliki izazov. Znamo da će pritisak biti na njemu, jer Legija neće želeti da izgubi ovaj susret. Ne želimo ni mi, ali ipak moramo biti svesni kvaliteta. Moraćemo da se postavimo tako da nas Legija ne zatvori potpuno napadački. Ne želimo da budemo samo statisti na terenu. Iskoristićemo njihove loše pasove, pokušaćemo da krenemo napred. Može se reći da je ovo pravi trenutak da Legija padne, ali na teren se mora sa ratničkim mentalitetom“, dodaje Novak.

Koju reč o meču saopštio je i trener Legije iz Varšave, Aleksandar Vuković, koji tvrdi da mu je veoma drago što se konačno vratio fudbalu.

„Evo nas ponovo posle duge pauze. Sve je nepoznato. Možda je to fraza, ali istina je. Moraćemo da krenemo od nule. Imaće određenih promena i u pravilima putovanja. Nećemo ići u dva odvojena autobusa, već u dabl-dekeru. O svemu tome se pobrinuo naš sportski direktor. Više nemamo strah koji je bio prisutan kroz prethodna dva meseca. Normalno se pripremamo za meč. Pratimo uputstva, ali se ne bojimo. Ne mogu da kažem čime raspolaže današnji rival. Imaju dobru organizaciju, mislim da će se brzo vratiti u Ekstraklasu. Mi ćemo se potruditi da dođemo do polufinala kupa“, kaže Vuković za Kurijer Lubelski.

POLJSKA, KUP – ČETVRTFINALE

10. mart

Tiči – Krakovija Krakov 1:2 (0:0, 1:1) /posle produžetaka/

/Sumilaš 90 – Vdovjak 52, van Amersfort 116/

11. mart

Lehija Gdanjsk – Pjast Gljivice 2:1 (0:0)

/Gomez 57, Paksjao 64 – Vida 82/

Utorak

20.10: (6,25) Legnica (3,90) Legija (1,50)

Sreda

20.10: (3,50) Stal Mijelec (3,35) Leh Poznanj (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Poljska 1Legija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara