Omri Glazer (©MN Press)
Omri Glazer (©MN Press)

Glazer: Imam prijatelje u vojsci Izraela, poznajem kidnapovane u Gazi... Nije lako

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 23:54

“Možda im, dok gledaju utakmice, fudbal posluži kao bar priveremeni izlaz iz te situacije“, kaže Zvezdin golman

Igra može da se ceni i ovako i onako, ali oko onoga što Omri Glazer ove sezone radi među stativama Crvene zvezde jednostavno nema spora. On je bez svake sumnje najbolji pojedinac crveno-belih u Ligi šampiona, ali kako i sam kaže...

Izabrane vesti

Možda je bila dobra utakmica za mene, ali fudbal je timski sport, pa su mi draži bodovi nego komplimenti. Zbog bodova se igra“, odmahuje rukom izraelski golman posle još jedne dobre partije, uprkos porazu od Lajpciga od 1:2.

Posebno se istakao kada je u jedan na jedan situaciji sa Loisom Opendom sprečio napadača gostujućeg tima da rezultat povisi na 2:0 još u finišu prvog poluvremena.

Skratiš ugao i čekaš, da vidiš šta ćeš da uradiš, šta je najbolje rešenje. Ovog puta sam mu uhvatio loptu, ali opet – radije bi bod“.

Jedini dosadašnji uzeli su u Beogradu protiv Jang Bojsa, a sada sledi revanš u Bernu, revanš vredan Lige Evrope. Samo pobeda bi garantovala prezimljavanje na međunarodnoj sceni.

Želimo da naše putovanje nastavimo u Ligi Evrope... Ali moramo da počinjemo utakmice kao što je završavamo. Da igramo od prvog minuta, da budemo agresivniji u jedan na jedan duelima, u prvom poluvremenu smo ih ispustili previše, pa su dolazili do lakih šansi“.


Defanziva je očigledan problem, ali Glazer opominje – ne upirite prste samo u odbrambene fudbalere.

Nije samo do defanzivaca, nego do toga kako se ceo tim brani. Nekada se trudimo da pritiskamo visoko, pa ima mnogo prostora, tri na četiri, četiri na četiri, onda je lako stvarati šanse. Nekad mora neko da ostane iza lopta, ali trudimo se da igramo veoma napadačkki fudbal, a onda ostane prostora nazad. Znao sam od početka da će biti tako“..

Morao je Glazer da kaže i neku reč o situaciji u Izraelu, jer sada već više od mesec dana ne jenjavaju sukobi sa Hamasom. Kao Izraelcu nije mu lako da se koncetriše na fudbal.

Teško je za mene, imam prijatelje koji su u vojsci, poznajem ljude koji su kidnapovani u Gazi. Nije lako. Prvi prioritet za mene je da se oni vrate u Izrael. Ali nadam se da je makar onima koji gledaju naše utakmice bar nekad fudbal možda izlaz iz te situacije. Trudim se da pružim najbolje. Da im donesem malo nade. Izrael je snažna zemlja, moramo da ostanemo snažni“, rekao je Glazer.


tagovi

FK Crvena zvezdaOmri Glazer

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara