Gledaćete Kataija još na Marakani, u opticaju ugovor na godinu plus godinu

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 10:06

Crveno-beli spremni da produže ugovor sa najboljim igračem u ovom veku

Odbrana šampionske titule je prioritet svih prioriteta, razmišlja se i o evropskim kvalifikacijama i potrebnim pojačanjima. Ali deo fokusa u Crvenoj zvezdi moraju da prebace na igrače kojima ovog leta ističe ugovor. Šanse da Aleksandar Dragović ostane u Beogradu mere se promilima, drugi mandat u crveno-belom dresu završiće i Nemanja Milunović, dok bi sinonim poslednjih velikih uspeha Aleksandar Katai trebalo da produži saradnju sa šestostrukim uzastopnim šampionom Srbije.

Dogovor dve strane još nije definitivivno postignut, ali sve ukazuje da će ljubimac navijača produžiti saradnju sa Crvenom zvezdom i Ljutice Bogdana završiti karijeru. Prema saznanjima Mozzart Sporta Zvezdin Magiko bi trebalo da dobije novi ugovor na još godinu dana, uz opciju da se saradnja nastavi na još 12 meseci.

Izabrane vesti

Na taj način Aleksandar Katai postao jedan od najdugovečnijih igrača u novijoj istoriji Crvene zvezde. Do sada je u crveno-belom dresu, računajući oba mandata, odigrao 218 utakmica, postigao 107 golova i upisao 50 asistencijaPostojao je u dobrom delu sezone veliki znak pitanja kada je u pitanju Aleksandar Katai. Reč je o igraču u jeseni karijeri, koji je kuburio sa povredom leđa tokom jeseni. Sve je počelo na letnjim pripremama na Zlatiboru, kada je Magiko osetio bolove u leđima. Tadašnji trener Barak Bahar i medicinska služba napravili su veliku grešku, odlukom da Kataija povedu na Pari Kup u Sankt Peterburgu. Izgubljeno je dragoceno vreme za terpaije, pa je Katai propustio brojne mečeve.

Ipak, dolaskom Vladana Milojevića, i oporavkom od povrede, Katai je postao džoker. Dao je golove u sudarima sa niškim i kragujevačkim Radničkim i pokazao da bi i dalje u Mozzart Bet Superligi mogao da bude od koristi.

Isto tako je jasno da bi u slučaju produženja ugovora, Aleksandar Katai imao modifikovanu ulogu. Teško da bi bio nosilac igre, kao u trenerskim danima Dejana Stankovića, ali bi kao džoker mogao da nastavi da bilduje statistiku u Zvezdinom dresu. Imao bi i mentorsku ulogu i predstavljao ispomoć mladim igračima.

Nije baš tržišno igraču od 33 godine produžavati ugovor, ali život i rad u Crvenoj zvezdi nije prosta matematika. Kada je igrao najbolji fudbal karijere, baš u mandatu Dejana Stankovića, Crvena zvezda je odbijala ponude iz Azije za najboljeg igrača. Zbog njegove autentičnosti i važnosti za kompletan klub. Pored toga, postoji i emotivna crta, pošto je Aleksandar Katai jedan od najvećih ljubimaca publike u ovom veku.

Posle nenadanog rastanka sa Los Anđeles Galaksijem, Aleksandar Katai je 10. jula 2020. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Kasnije je saradnju produžio na još 12 meseci, posle odličnih igara u domaćem šampionatu i Ligi Evrope.

Najbolje partije je pružao u sezoni 2021/2022. kada je na 47 mečeva u svim takmičenjima postigao 32 gola. U dresu Crvene zvezde osvojio je četiri šampionske titule i tri nacionalna kupa.

Ove sezone ima manju minutažu, ali je sedam puta zatresao mrežu rivala u svim takmičenjima.



tagovi

Aleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara