(©Reuters)
(©Reuters)

Glupost Šoa skupo može Junajted da košta: Brajtonov san o Ligi šampiona živi, Makalister u 99. bacio Ameks u trans

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 23:06

De Hea nije uspeo da skine penal…

Junajted je od gotovog napravio veresiju, drhtaće do poslednjeg kola! Visi mu Liga šampiona, više nije tako siguran, a glupost Luka Šoa u dubokoj nadoknadi skupo bi mogla da ga košta.

Levi bek je zakačio loptu rukom u kaznenom prostoru, igrao se tada 97. minut. Dobio je glavni arbitar signal iz VAR sobe, pregledao spornu situaciju i pokazao na belu tačku. Aleksis Makalister je namestio loptu, raspalio i prevario Davida de Heu. Ameks je pao u trans, san Brajtona o ulasku u Ligu šampiona i dalje živi – 1:0 (0:0)!

Izabrane vesti

Ameks je goreo, svi su bili na nogama i čekali napadačku eksploziju čete Roberta de Zebrija. Ovoga puta nije je bilo do nadoknade. Većinski je Junajted zatvorio prilaze golu, a i kada su se javljale rupe, nisu to ofanzivci znali da iskoriste. Neophodna je bila neopreznost, kada je sve već bilo gotovo, da bi Brajton slomio Junajted.

Uloga tragičara pripala je Luku Šou, umesto Kaoruu Mitomi, koga bi promašaj sa početka utakmice proganjao noćima da levi bek nije skrivio prenal kada se sudija spreman da dune u pištaljku i označi kraj utakmice...

Viktor Lindelef je pogrešio, poslao je poprečni pas. Uradio je ono za zbog čega bi i treneri u petlićima čupali kosu sa glave. Stuštio se Kaoru Mitoma kao kobac na loptu, povukao napred – ni lasom defanzivci nisu mogli da ga uhvate. Našao se u kolosalnoj šansi i pucao direktno u Davida de Heu. Situaciju pogledajte OVDE.

Jeste španski čuvar mreže skratio ugao, ali više je to bio promašaj Japanca, nego njegova odbrana. Napucao ga je direktno u glavu, ostao je da leži na zemlji. Bolju šansu Brajton nije imao do nadoknade. Sitnijih jeste.

Poklonio je tim Erika ten Haga jednu pravu priliku domaćinu, a sporadično su Aleksis Makalister i Fakundo Buonanote, kao i Hulio Ensiso pretili. Uglavnom sa distance. Uvek je kao pobednik izlazio David de Hea. Do devetog minuta zaustavnog vremena.

Osvajač Mundijala sa Argentinom i jedno od otkrovenja planetarnog šampionata bio je u centru zbivanja sredinom drugog poluvremena, kada je podivljao Antoni. Nagazio ga je Brazila, preoštro ušao u duel i prošištao kao ekspres lonac. Našao se u klinču sa Dankom, varničilo je na sve strane, ali izbegnuta je opšta tuča.

Junajted nije imao previše prilika, Entoni Marsijal i Markus Rašford imaju za čime da žale. Imao bi i Brajton da Luk Šo nije doživeo pomračenje. Makalisterov gol iz penala u 99. minutu pogledajte OVDE. Ovako, pabovi će na istočnoj obali raditi do kasno u noć. Galevobi su raširili krila, još mogu da uđu u Ligu šampiona, a učine li to – biće preko Junajtedovih leđa.

Evropa će ih sigurno gledati. Pitanje je samo u kom takmičenju...

PREMIJER LIGA – ZAOSTALA UTAKMICA 28. KOLA

Četvrtak

Brajton - Mančester junajted 1:0 (0:0)

/Makalister 90+9pen/



tagovi

Mančester JunajtedBrajtonPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara