De Jong na pripremama Barselone (© AFP)
De Jong na pripremama Barselone (© AFP)

Gluvi telefoni – Barsa de Jongu: Idi! De Jong Barsi: Neću!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 18:50

Mančester junajted mora da čeka

Napeta situacija na Nou Kampu. Prelazni rok koji je u jednom trenutku izgledao bajkovito polako se pretarava u košmar. Razlog je – Frenki de Jong.

Uprava Baraslone odlučila je da proda Holanđanina Mančester junajtedu, ali je problem u saznanju da centralni vezista nije voljan da se preseli na Old Traford. I to stvara problem Kataloncima koji ne znaju kako da reše u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Ugledni Mundo deportivo je plasirao informaciju da su tokom četvrtka čelnici Barse jasno predočili De Jongu da mora da ode u Englesku pod obrazloženjem da je njegov transfer put za sređivanje poslovnih knjiga i dobijanja prostora u budžetu za plate. Usko povezano s tim je i licenciranje novajlija (Kesi, Kristensen, Rafinja) i onih koji će tek stići na Nou Kamp. Navodno, ako bi se oslobodila plate nekadašnjeg prvotimca Ajaksa uštedela bi Barselona između 30.000.000 i 35.000.000 evra i tako stvorila prostor za lakše poslovanje. To je iniciralo vodeće strukture da mu saopšte kako praktično mora da ode, zbog čega je i privaćena ponuda Mančester junajteda vredna 70.000.000 evra i još 10.000.000 kroz bonuse.

Ova odluka rukovodstva inicirana je samo ekonomskim motivima. Sa sportske tačke gledišta, trener Ćavi Ernandez ga ceni, želi da ga zadrži, ali je svestan situacije i već je doveo zamenu u liku Kesija, a tu su mu još mladi Gavi (trebalo bi da potpiše produžetak saradnje) i Niko Gonzales, uz projektovane startere kakvi su Serhio Buskets i Pedri. Čak Barsa ima pomalo suludu ideju da proda De Jonga Junajtedu, a da iz Mančester Sitija dovede Bernarda Silvu (!?)...

Nevolja je što su se stavovi Frenkija de Jonga promenili u odnosu na početk prelaznog roka. Tad je želeo da ide u Englesku, sarađuje sa Erikom ten Hagom, koji ga je i lasnsirao veliku scenu u Ajaksu, ali sad mu se baš i ne odlazi. Zašto? To ni u Mundo deportivu nisu sigurni, ali alarmatno konstatuju da je ovakav zaokret doveo Barselonu u pat poziciju.


tagovi

BarselonaMančester JunajtedtransferiLetnji prelazni rok 2022TransferiFrenki de Jong

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara